Uutiset

Pyhäinpäivänä kirkossa soivat kuorot ja Mozart

Pyhäinpäivän aattona 2. marraskuuta rauhoitutaan Vanajan kirkossa yhdessä Vanajan kamarikuoron ja Vanajan nuorisokuoron kanssa.

Ohjelmassa on tuttuja kuorolauluja ja uudempaa musiikkia, kuten Jaakko Mäntyjärven Alta Trinita Beata ja Kari Tikan Isä meidän

Illan aikana myös yleisö pääsee laulamaan kuoron mukana Kaanainmaata, Shubertin saksalaisen messun osaa Sanctus, ja aiheeseen sopivia virsiä. Solo-osuuksia sellolla ja laulaen esittää Karoly Garam. Konsertin päättävä, Matti Oikarisen esittämä urkukappale virittää läsnäolijat pyhäinpäivän tunnelmaan.

Sunnuntaina 4. marraskuuta nautitaan Hämeenlinnan kirkossa W. A. Mozartin musiikista. Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri ja Tampereen Yliopiston Laulajat esittävät Requiemin, sielunmessun, jonka parissa Mozart työskenteli kuolinvuotenaan.

Konsertissa esitetään myös Mozartin Kyrie D-molli.  Solisteina laulavat sopraano Mia Heikkinen, altto Jeni Packalén, tenori Jussi Salonen ja basso Kristjan Mõisnik. Konserttia johtavat Kimmo Tullila ja Päivi Liimola. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020