fbpx
Uutiset

Pyöräilijät Raatihuoneella

Yleisesti pyöräilyyn soveltuvia reittejä ja kevyen liikenteen väyliä on Hämeenlinnassa ja lähikunnissa. (Hattula, Janakkala) runsaasti ja osa jopa erittäin hyvässä kunnossa.

Mutta ainahan jotain korjattavaa ja parannettavaa löytyy. Oli tosi hienoa, että kaupunki järjesti pyöräilyfoorumin.

Työryhmissä käsiteltiin useita asioita, mutta tasapuolisuus ei täysin toteutunut. Tietysti keskustan järjestelyt tulivat eniten esille, mutta en ymmärrä miksi polkupyörällä tarvitsee päästä ylämäkeen torille asti. Kun esimerkiksi lännestä tultaessa vois pp:n jättää uudelle kävelykadulle Cumuluksen eteen ja “Reskan” jälkeen se torihan siinä on.

Myös idästä, Viipurintieltä tultaessa pieni lenkki oikealle, teatterin takaa rantareittiä pitkin Kaivokatua ed. paikkaan ei ole pitkä matka eikä ole kuin pieni mäki Räätihuoneenkadun alku(loppu)päässä.

Toivomus tällöin olisi Kaivokadulla jakakäytävän muutos liikennemerkillä myös pyöräilyn sallivaksi välillä Palokunnankatu Turuntie.

HäSa:n kirjoituksessa 15.11. oli unohdettu mainita rautatiesillan ongelmaportaat ja korjausehdotukset, vaikka se melkein joka työryhmässä tuotiin esille.

Toivon, että jatkossakin asioita voi tuoda esille ja päättävät tahot saavat näin tietoja ja vinkkejä suoraan kentältä, siis pyöräteiden käyttäjiltä.

Hyvää talven odotusta ja keväällä polkimet pyörimään ympäri kaupunkia.

Mukana ollu Ykä

Hämeenlinna

Menot