Uutiset

Pysäkille uusi paikka vanhasta kirjastotalosta?

 

Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa hämeenlinnalaisille järjestöille ja yhdistyksille mahdollisuutta pohtia voisiko Kirjastokadun vanhasta kirjastotalosta syntyä yhdistysten yhteinen Kumppanuustalo eli järjestötalo. Idea on vasta kehitteillä.
 
– Tässä vaiheessa ei ole rajattu mitään yhdistyksiä pois, sanoo tilaajapäällikkö Leena Harjula.
 
Kumppanuustalolla havitellaan Harjulan mukaan sitä, että yhdistykset hyötyisivät yhteistyöstä.
 
– Ihannetilanne olisi, että syntyisi yhteistoimintaa yhdistysten välillä.
 
Kaupunki on avoimin mielin. Harjulan mukaan yhdistykset ovat itse parhaita miettimään yhteistoimintaa. Vastaavista järjestötaloista on esimerkkejä eri puolilla Suomea.
 
– Hämeenlinnaan on pitkän aikaa toivottu järjestötaloa ja mietitty eri vaihtoehtoja.
 
Pysäkille  uudet tilat?
Vanhan kirjastotalon omistaa kaupungin liikelaitos Linnan Tilapalvelut, joka vuokraa tilat yhdistyksille alustavasti laskettuun hintaan 10.60 e/m2. Vuokra sisältää käyttökustannukset, kuten sähkön, veden, lämmityksen sekä varauksen hissin rakentamiseen sisätiloihin. Tiloissa on nyt runsaasti erilaisia huoneita, aulatiloja ja auditorio. Rakennuksessa on sisällä mahdollista tehdä tarvittavia muutoksia, kuten seinäratkaisuja ja keittiötilat.
 
– Vapaaehtoiskeskus Pysäkille tilat ovat mielenkiintoinen vaihtoehto. Tullikamari on pikkusen sivussa ruutukaavasta, mutta tämä olisi hyvällä paikalla. Pysäkki ei tarvitsisi kuin yhden kolmanneksen tai neljänneksen tiloista.
 
Tiloissa toimivat tällä hetkellä Tuomelan koulun ykkös- ja kakkosluokat. Koululaiset siirtyvät takaisin Tuomelan koululle viimeistään ensi keväänä, kun kouluun hankitaan parakkirakennukset.
 
Tilat tulisivat yhdistyksien käyttöön alustavan arvion mukaan vuoden 2013 lopussa tai vuoden 2014 alussa riippuen muun muassa hissiremontista.
 
Yhdistyksille  alustava tiedustelu
Kaupunki kartoittaa nyt alustavasti olisivatko yhdistykset halukkaita vuokraamaan tiloja omaan käyttöönsä. Tilaa talossa on paljon yhteensä 1000 m2 ja lisäksi viileää säilytystilaa ullakolla. Vuokratuiksi pitäisi saada lähes kaikki tilat, jotta rakennuksen käyttökulut saadaan katettua.
 
Harjula toivoo, että kiinnostuneet yhdistykset ilmoittautuisivat 23. marraskuuta mennessä. Kiinnostuksen ilmaiseminen ei vielä sido mihinkään, ja lopullinen sitoutuminen olisi ajankohtaista näillä näkymin vasta tämän vuoden lopussa.
 
Tiloihin mahtuisi useampi yhdistys.
 
– Kaikki on vielä avointa. Linjauksia ei ole tehty eikä asiaa ole vielä käsitelty lautakunnissa. Viimeistään vuoden loppuun mennessä tai marraskuun aikana lähdemme keskustelemaan vaihtoehdoista.
 
Lisätietoa ja tilan pohjapiirrokset löytyvät kaupungin nettisivuilta wwww.hämeenlinna.fi.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic