Uutiset

Pysäkin muutto Keinusaareen ratkeaa lopullisesti elokuun lopulla

 

Pysäkin toiminnasta vastaavat yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. Kaupungin ikäihmisten lautakunta linjasi kesäkuussa, että Pysäkki muuttaa Keinusaareen Tullikamarin tiloihin. Muuton perusteena on Raatihuoneenkadun nykyisen toimitilan sisäilmaongelmat. 
 
Pysäkin tilojen irtisanomisaika on puoli vuotta, joten käytännössä muutto voi tapahtua aikaisintaan ensi vuoden helmi-maaliskuussa.
 
– Toimintaa järjestetään ruutukaava-alueella jatkossakin, vaikka Pysäkin toimitilat sijoittuisivat Keinusaareen, Pysäkin toiminnanjohtaja Marko Pasma vakuuttaa.
 
Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palveluiden tilaajapäällikkö Leena Harjula sanoo, että Pysäkin nykyisten kokoontumistilojen korvaavia tiloja suunnitellaan muun muassa naapurikiinteistöön Kastelliin.
 
– Kastelliin voidaan järjestää tilat esimerkiksi vapaamuotoiseen seurusteluun ja peliporukoille, Leena Harjula kertoo.
 
Sekä Harjula että Pasma vakuuttavat, että eläkeläisille suunnattua monipuolista toimintaa jatketaan ydinkeskustassa tulevasta muutosta huolimatta.
 
– Tilakartoituksia on jo osin tehty, ja niitä jatketaan lopullisen muuttopäätöksen synnyttyä, Marko Pasma kertoo.
 
Kyseeseen tulevat Kastellin ohella muun muassa päiväkoti- ja koulukiinteistöt.
 
Tullikamari ja Keinukamari
 
Jos ja kun muutto Tullikamariin toteutuu, Pysäkin toimintaa sijoittuu sekä muutamia vuosi sitten peruskorjattuun Tullikamarin kiinteistöön että viereiseen Keinukamarin palvelutalon kokoontumistiloihin.
 
– Meillä on nykyisessä toimipaikassa käytössä Tullikamaria selvästi suuremmat tilat. Erilaisia esiintymisiä ja tilaisuuksia varten on oma salinsa. Keinusaaressa tilaa vaativat tapahtumat sijoittuisivat Keinukamarin kokoontumistiloihin, päivittäinen toiminta puolestaan keskittyy Tullikamarin kiinteistöön, Marko Pasma selvittää.
 
Marko Pasma näkee mahdollisessa Keinusaareen muutossa yhden merkittävän edun:
 
– Tullikamarin kiinteistössä meillä olisi käytettävissä myös piha-alue. Etenkin kesäaikana se olisi merkittävä asia toimintojen järjestämisessä, Pasma pohtii.
 
Järjestöt mukana
 
Eläkeläisille suunnattujen vapaa-ajan palveluiden tarjoamisessa paikallisilla järjestöillä ja yhdistyksillä on merkittävä asema. Varsinkin kantakaupungin ulkopuolella erilaiset vapaaehtoisjärjestöt ovat avainasemassa.
 
– Voutilakeskuksen ja Keinukamarin tiloissa järjestettyjä pilottihankkeita tarkastellaan ensi keväänä. Tähän mennessä kokemukset ovat positiivisia, tilaajapäällikkö Leena Harjula sanoo.
Hämeenlinnan kaupungin omistamien kiinteistöjen käyttömahdollisuuksia vanhuspalveluissa kartoitetaan lähitulevaisuudessa.
 
– Ensimmäiseksi tulevat mieleen tietysti koulukiinteistöt, joita löytyy lähes kaikilta kaupungin kulmilta, Leena Harjula sanoo.
 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic