Uutiset

Pysäköinti parkkitalossa maksaa euron tunnilta

Lähes kaikki maksutavat otetaan käyttöön Hämeenlinnan keskustan uudessa Kaivoparkin pysäköintitalossa, joka avataan 2.4. Automaatteihin kelpaavat kolikot, setelit sekä sirulliset pankki- ja luottokortit. Vain kännykkämaksaminen ei onnistu.

Samat maksutavat otetaan käyttöön myös Keinusaaren Keinuparkki-pysäköintitalossa sekä torille ja Eteläkadulle tulevissa uusissa maksuautomaateissa.

Lyhytaikainen pysäköinti maksaa parkkitaloissa vastedes euron tunnilta eli hintaa pudotetaan parikymmentä senttiä.

Kadunvarteen pysäköinti on myös hiukan kalliimpaa kuin parkkitaloissa. Tilapäiset parkkipaikat keskustan Citymarketin vieressä ja torin ylälaidassa suljetaan Kaivoparkin avauduttua.

Pysäköinti maksaa 7 sentistä euroon tunti

Parkkitaloissa vuorokauden pysäköinti maksaa 12 euroa eli saman verran kuin 12 tunnin pysäköinti tuntitaksalla. Parkkipaikkoja vuokrataan myös kuukausi- ja vuosipaikkoina. Ne oikeuttavat 24 tunnin pysäköintiin kaikkina päivinä. Kaupan on myös 50 ja 100 tunnin pysäköintikortteja 80 ja 75 sentin tuntihinnalla.

Kaivoparkin katetussa hallissa vuosipaikka maksaa 600 euroa eli 1,64 euroa vuorokaudelta tai vajaat seitsemän senttiä tunnilta. Avokannella hinta on satasen vähemmän. Kuukausipaikkoja on monenlaisia. Ne oikeuttavat joko ympärivuorokautiseen pysäköintiin tai yritysten erilaisten aukioloaikojen mukaiseen pysäköintiin.

Ympärivuorokautisen kuukausipaikan hinta on alakerrassa 110 euroa ja ylätasanteella 90 euroa. Kalleimmalla kuukausipaikalla vuorokauden pysäköinnin hinnaksi tulee noin 3,6 euroa. Sähköpistokepaikkoja on saatavilla 13 euron kuukausihinnalla alakerrasta.

Polttoainekäyttöisiä lämmittimiä saa käyttää myös Kaivoparkin katetussa alakerrassa, jossa tuulettimia ohjaavat häkäilmaisimet.

Nauhoittava kameravalvonta

Kaivoparkissa on kaikkiaan 718 autopaikkaa, joista hiukan alle puolet alakerrassa katon alla. Hämeenlinnan pysäköinnin toimitusjohtaja Jarmo Kulmala arvioi, että valtaosa alakerran paikoista myydään kuukausi- ja vuosipaikkoina. Kysyntä on hänen mukaansa ollut vilkasta.

Kaupungin kummastakin pysäköintitalosta on ympärivuorokautinen puheyhteys valvomoon. Yhteyden saa, kun painaa puomiautomaatissa olevaa kutsunappia. Pelkoa parkkihalliin jumiin jäämisestä ei ole, sillä puomeja voidaan ohjata valvomosta ja tarvittaessa vartija tai huoltomies tulee paikalle.

Kaivoparkin turvallisuutta valvotaan kaikkiaan 26 nauhoittavalla videokameralla.

Parkkitalon ylätasanteella voi pysäköidä maksutta kahden viikon ajan talon käyttöönotosta 2.4. lähtien. Lauantaina 21.4. järjestetään kahvitarjoilu, vanhojen autojen näyttely ja viihdykettä yleisölle. hyvällä säällä tapahtuma on ulkona, sateella katetussa hallissa. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020