fbpx

Pyyteetön palvelija

 

Siinä se nyt on. Kauhean sympaattinen, jotenkin.
 
Mäjähti noille sijoilleen jonakin arkipäivänä tässä. Putoamisensa päätteeksi jousti muodostaan, mukautui ahtaaseen olosuhteeseen, lunasti paikkansa ja ryhtyi kaikin mokomin odottelemaan, tämä palanen mennyttä aikaa ja maailmaa. Illan hämyssä kohdatessamme minussa syttyi lämmin tunne. Haikeakin: pian tämä lyhyt tapaamisemme olisi taas muisto vain, yksi toisien joukossa. Entä jos… entä jos en tällä kierroksella päästäisikään sinusta irti?
 
Hyväilen kiiltävää pintaasi. Oitis kiidätät minut lapsuuteni päiviin. On kesä, ja sinä siinä keltaisena kuin aurinko, jonka aina piirsin. Opettelen polkupyörällä ajoa. Kaadun niin usein ja niin raskaasti, että polviini sidotaan jeesusteipillä pehmoiset vaahtomuovipatjat. Olen iloinen – kyllä äiti ja isä aina keinot keksivät!
 
Nuuhkaisen sisustasi. Sinä tuoksut viisaudelle. Sinuun on minua varten talletettu ääretön määrä ikiaikaista tietoa. Murtumatonkin olet; sinun väkevänä sykkivää sydäntäsi ei saata ihminen käsivoiminensa riuhtoa kahteen kappaleeseen, vaikka toisinkin olen kuullut väitettävän. En usko ennen kuin näen. 
 
Sinut luotiin minulle. Kutsuttiin koolle asiantuntijoista etevimmät, väännettiin, käännettiin ja hämmennettiin – tehtiin rakkauden hedelmä jokaisen nautittavaksi. Kartta, kompassi ja majakka sinä olet tällä rannattomalla merellä, ykkösten ja nollien näkemättömässä pohjavirrassa. Pyydän anteeksi, etten ole sinua näinä vuosieni kymmeninä osannut kyllin kiittää. En lainkaan, sillä päätä pahkaa olen hyljännyt, tutustumatta tuominnut. Nyt olen edessäsi nöyrä – sinä soit minulle vielä mahdollisuuden.
 
Hymyillen luovutat osia itsestäsi: setelisi annat saksia, muistilapuksi repeät ja sätkäksikin kääriydyt. Vaaratilanteissa sinusta on oppaaksi, käyt kalenterista ja ymmärrät ystäväsi auringon liikkeet eläinradalla! Minun tähtimerkkini kerrot olevan toiminnallinen, optimistinen, sosiaalinen, seikkailunhaluinen ja (vankoista ja ehdottomista mielipiteistä johtuen) jopa fanaattinen. Aika tarkkanäköinen olet, vaimoainesta. Toki tiedät kaiken sekä kesätapahtumista että liputuspäivistä plus tämän maailmamme vyöhykkeiden olennaisimpien kohteiden väliset kellonaikaerot. Ja mikä parasta, sinä ilmestyt aivan vaateitta ja veloituksitta ihmistä ilahduttamaan.
 
Ristikko, krypto ja sudoku. Hinausauto, homeopaatti ja hoivakoti. Olet voittamaton käyttöliittymä, Se Suuri Portaali, ihmelaite, runsaudensarvi, Pelastaja. Raikas tuulahdus ajalta ennen suuntanumeroita – sormirullattavien telefoonikojeiden valtakaudelta.
 
Rakas puhelinluettelo. On yksi kysymys, johon sinäkään et osaa vastata. Osaammekohan me enää koskaan arvostaa sinua niin kuin ansaitsisit sinua arvostettavan?
 

Menot