Uutiset

Radioaalloilta kuuluu kummia

Radioasemat, nuo arkipäivää sulostuttavat äänentuottajat, tarjoavat joskus kuuntelijoilleen hauskoja hetkiä. Jopa silloin, kun niillä ei ole tarkoitus sellaisia tuottaa.

Eräällä asemalla oli haastateltavana laulaja Pentti Hietanen. Tässä yhteydessä populaarikulttuurin tuntemuksen avulla nokkeluuteen pyrkinyt toimittaja tuli komeasti potkaisseeksi itseään nilkkaan.

– Ja pian haastateltavanamme on Pentti Hietanen eli Iso P, iloitsi toimittaja Dannyyn eli Iso D -herraan viitaten.

Vika on siinä, että Iso P saattaa tuoda kuuntelijan mieleen jotain muutakin kuin Pentti Hietasen, joka kaiken lisäksi on täysin syytön toimittajan kömmähdykseen.

Saksan pienoisrautateillä puksuttavat kondomijunat

Jo 103 vuotta pienoisrautateille vetureita, vaunuja ja muutakin materiaalia valmistanut saksalainen lelutehdas tekee aluevaltauksen. Tästä lähtien Märklinin valmistamien junavaunujen mukana tulee kondomi, joka ei ole pienoiskokoa.

Eikä pelkkä kondomi riitä, vaan saksalaisilla pienoisrautateillä veturit saavat pian vedettäväkseen vaunuja, joita koristaa kondomimerkki Blausiegelin mainos. Aiemmin vaunuissa on mainostettu muun muassa alkoholituotteita.

Ainakin New Yorkissa kondomivaunujen alku oli lupaava. Ralph Israel oli tilannut lelukauppaansa kaksi vaunua, ja kumpikin niistä kelpasi jo ensimmäisenä päivänä miesostajille hintaan 26 euroa kappale.

Vaunupakkaus sisältää myös kondomin käyttöohjeet, mutta vaunun käyttöohjeita etsivä tuhlaa aikaansa, sillä sellaisia pakkauksessa ei ole.

Sanomalehtikin oli joulumieltä tulvillaan

Saksalainen sanomalehti Bild keskittyy yleensä kertomaan rikoksista, korruptiosta ja monen sortin kataluuksista ynnä sikamaisuuksista. Jouluaattona Bild, jolla on päivittäin noin 12 miljoonaa lukijaa, käänsi juhlan kunniaksi kelkkansa kertomalla pelkästään hyviä uutisia.

– Tänään ei parkkisakkoja jaella – pysäköinninvalvojilla on jouluaatto vapaata, lehti muun muassa julisti.

Muita Bildin kertomia hyviä uutisia olivat muun muassa osakkeiden arvojen kohoaminen, euron yhä suurempi ylivoima dollariin verrattuna, kuluttajien ostovoiman lisääntyminen, vakuutusmaksujen aleneminen, ja se, että saksalaisten miljonäärien lukumäärä on vuoden 1989 1,1 miljoonasta noussut peräti 1,6 miljoonaan.

STT

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic