Uutiset

Rahtarin porkkana tekee Miemalan Essolla kauppansa

Miemalan Essolla grillattiin torstaina urakalla rahtarin porkkanoita eli HK:n sinisiä. Yli 30-vuotisen perinteen mukaan Essolla oli kevään makkarapäivä ja porkkanoita kävikin maistelemassa rahtareita ympäri Suomea.

Paikalle oli tullut myös Uudessakaupungissa asuva Matti Itkonen perheineen. Myös hänen Viialassa asuva poikansa Pekka Itkonen perheineen maisteli makkaraa.

– Olen vanhoja rahtimiehiä. Mukava nähdä täällä myös vanhaa kaartia. Me ideoimme makkarapäivän Olli Valkilan kanssa joskus 1970-luvulla. Silloin HK:n blöötä paistettiin öljytynnyrin puolikkaan päällä, Matti Itkonen muistelee.

Edelleen HK:n sininen maistuu.

– Tässä on vitamiinit kohdallaan, kommentoi Keijo Nieminen.

Nieminen käy Valkiloiden pitämällä Essolla lähes joka päivä. Makkarapäivänä hän syö pari lenkkiä, mutta normaalisti ruokalistalla on lihapiirakka tietenkin HK:n sinisellä.

Mutta mikä siitä HK:n sinisestä tekee niin ihmeellisen, että sitä grillataan joka vuosi makkarapäivässä ja muutenkin se tuntuu rahtarimiehille maistuvan? Ilmeisesti makkara vie kielen mennessään, sillä kukaan paikalla olevista ei osaa sanoa salaisuutta HK-blöön ihanuuteen.

– Se on vanha tunnettu merkki. Ja näyttää maistuva, nauraa Seija Valkila. (HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020