Uutiset

Raikasta kesäjuomaa raparperista

Alkukesän raparperisatoa ei kannata jättää käyttämättä, sillä pienet varret ovat parhaimmillaan ja juurakko tuottaa uutta satoa pitkin kesää.

Raparperi on erinomainen kaliumin lähde. Raparperin oksaalihappo sitoo kuitenkin itseensä elimistön kalsiumia, joten isoja määriä raparperia ei kannata syödä, ellei samalla nauti esimerkiksi maitotuotteita.

Raparperijuoma

500 g raparperinvarsia
2 sitruunaa
1 ½ l vettä
kanelitanko
200 g sokeria

Kuori raparperit ja paloittele noin senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Pese ja viipaloi sitruunat.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon raparperinpalat, sitruunaviipaleet, mausteet ja sokerit. Keitä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä.

Anna juoman maustua kylmässä pari vuorokautta.

Siivilöi juoma ja pullota. Voi laimentaa juomaa esimerkiksi kivennäisvedellä.