fbpx
Uutiset

Räikköstä seurannut kirjailija Kari Hotakainen pitää Sauber-siirtoa hyvänä uutisena

Tiistaina Formula 1 -talli Ferrari ilmoitti, ettei Räikkönen jatka tallissa ensi kautena. Sen sijaan Räikkönen siirtyy Sauberiin, josta Räikkösen ura alkoi.
Kirjailija Kari Hotakainen (oik.) seurasi usean kuukauden ajan Kimi Räikköstä (vas.) kirjaansa varten. Hotakainen myös asui jonkin aikaa Räikkösen luona.

Formula 1-kuljettaja ja maailmanmestari Kimi Räikkösen siirto Ferrarista Sauberiin on “erittäin positiivinen” uutinen, arvioi Räikkösestä vastikään kirjan julkaissut kirjailija Kari Hotakainen.

– Hän pitää eniten auton kehittämisestä ja ajamisesta. Luulen, että Sauberilla se onnistuu mutkattomammin ja häipyy osa siitä oheistoiminnasta, kun on pienempi talli, Hotakainen kertoo.

Oheistoiminnalla Hotakainen tarkoittaa mediahälyä ja muuta, mikä ei liity suoraan ajamiseen. Hotakainen toteaakin, että lyhyistä mediavastauksistaan tunnettu Räikkönen on parhaimmillaan autossa.

Räikkönen aloitti Formula 1 -uransa Sauber-tallin kuljettajana vuonna 2001, ja sittemmin hän on ajanut Ferrarin lisäksi Mclarenilla ja Lotuksella. Tiistaina julkistetun tiedon mukaan Räikkösen sopimus Sauber-tallin kanssa on kaksivuotinen.

Myös Räikkönen itse kommentoi tallisiirtoa tuoreeltaan Instagram-päivityksessään.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä palata sinne, mistä kaikki alkoi, kirjoittaa Räikkönen.

Seurasi Räikköstä useita kuukausia

Elokuussa julkaistua Tuntematon Kimi Räikkönen –henkilökuvaa varten Hotakainen seurasi Räikköstä useita kuukausia ja asui hetken aikaa tämän perheen luona Baarissa Sveitissä.

Hotakainen kuvaileekin itseään “täydeksi puupääksi”, mitä tulee vaikkapa Sauber-tallin autojen moottoriin, mutta hän perustaa kantansa siihen, mitä hän havaitsi Räikkösestä.

– Motivaatio on kovalla tasolla, ja kunto sekä ajohalut ovat kovat. Sillä tavalla tämä tuntuu aika loogiselta.

Hotakainen toteaa Lännen Medialle, ettei hän puhunut tallinvaihdosta Räikkösen kanssa kirjaa tehdessään.

Räikkösen Sauber-paluuta Hotakainen vertaa myös siihen, kun Räikkönen palasi Lotus-talliin vuonna 2012 ajettuaan pari vuotta rallia.

Lotus ei kuulunut lajin merkittävimpiin, mutta kaudella 2013, ennen siirtymistään Ferrarille, talli oli lopulta valmistajien sarjassa neljäntenä ja Räikkönen päätti kauden pistesijalla viisi.

Sauber sijaitsee lähes naapurissa

Hotakainen toteaa vielä yhden yksityiskohdan, mikä on voinut vaikuttaa perheellisen Räikkösen päätökseen siirtyä Sauberiin.

Sauber-talli sijaitsee nimittäin lähellä Räikkösen Sveitsin-kotia Hinwilissä, ja Räikkösten kotoa Baarista pääsee tallille noin tunnissa. Räikkösellä on vaimonsa Mintun kanssa kaksi lasta, poika Robin ja tytär Rianna.

Matkustamista ei tallin läheisyys silti poista, koska F1-kauden osakilpailut järjestetään eri puolilla maailmaa.

– Väitän, että tallin fyysinen läheisyys on iso osa [päätöstä]. Toinen osa on pienempi organisaatio, vähemmän mediahälyä, vähemmän sponsoritapaamisia ja tätä lausuntoautomaattina olemista, toteaa Hotakainen.

Menot