Uutiset

Raja-norsu söi itsensä sairaaksi

Buddhalainen uusivuosi on Sri Lankassa juhlinnan aiheena torstaista lähtien. Monella juhlintaan liittyy vierailu Raja-norsun luona Gangaramaya-temppelissä.

Hyvää tarkoittaneet vieraat ovat saaneet Rajan sairastumaan liikaan herkuttelun. Norsun eteen on kannettu tolkuttomat määrät pikkuleipiä, suklaata, riisipuuroa, ananasta ja muuta maistuvaa. Tiistaina 45-vuotias Raja oli tuskainen ja kyynelehtivä.

– Raja pitää syömisestä paljon. Ja tiistaina sille oli ruokaa tarjolla liiankin kanssa, Rajan huoltojoukkoihin kuuluva munkki Kirinde Assaji sanoo.

Tuskissaan olevan Rajan parantumista auttamaan munkit ripustivat sen aitaukseen kyltin, jossa kielletään syöttämästä elefanttia.

Varastettu moottoripyörä palaa omistajalleen 35 vuoden tauon jälkeen

Viranomaiset nappasivat Yhdysvalloissa haltuunsa vuonna 1971 varastetun moottoripyörän. Virkavalta palauttaa pyörän alkuperäiselle omistajalleen ensi viikolla.

Yamaha vuosimallia 1970 oli ajautunut nettihuutokauppaan, josta sen osti itselleen suomalainen mies hintaan 1 400 euroa. Kun pyörää oltiin viemässä laivaan kuljetusta varten, sen sarjanumero ilmoitettiin poliisille. Poliisin arkisto tunnisti sarjanumeron selvittämättä jääneiden ryöstöjen luettelosta.

Tämän jälkeen poliisi otti yhteyttä Philip McKeeniin, jolta moottoripyörä muinoin oli varastettu.

– Mahtavaa! On kuin hyvä ystävä ilmestyisi ovelle 30 vuoden tauon jälkeen näyttäen siltä, ettei hän ole vanhentunut päivääkään, töikseen lentokoneita kipparoiva McKeen ilakoi.

McKeen on oikeassa. Hänen moottoripyörällään on ajettu vain 15 000 kilometriä.

Hätä ei lue lakia, mutta turha hätänumeroon soittaminen kylläkin

Amerikkalaista teinityttöä syytetään noin tuhannesta turhasta puhelinsoitosta hätänumeroon 911. Tytöllä on kuulemma soittaessaan ollut hyvinkin hauskaa ja hänellä on ollut tapana sanoa: – Ette te minua kiinni saa.

Buffalossa asuvan tytön puhelut kestävät yleensä pari minuuttia, mutta hurjimmillaan teini on hölissyt hätänumeroon tunninkin yhtä soittoa. Viimeksi tyttö oli vauhdissa sunnuntaina seurakuntansa kirkon yleisöpuhelimessa, josta hän pirautti hätäkeskukseen kuusi kertaa.

– Hän ei kerro, miksi hän toimii näin. Hän suhtautuu poliiseihin erittäin epäkunnioittavasti ja ilmoittaa jatkavansa hätänumeron piinaamista, virkavallan edustaja Dennis Richards hämmästelee.

Jo aiemmin tänä vuonna Buffalossa on pidätetty yksi hätänumeroon soittelija. Pidätetty, hänen vaimonsa ja pidätetyn vanhin poika olivat yhdessä saaneet soitettua hätänumeroon nyt syytettynä olevan teinitytön tavoin tuhatkunta puhelua.

Yleisön tuomio hiljensi katufonistin

Hollannin poliisi on takavarikoinut saksofonin katusoittajalta, joka töräytteli jatkuvasti niin pieleen että hänen yleisönsä hermostui. Kuulijoiden epäonneksi fonisti oli valinnut esiintymispaikakseen Leidenin rautatieaseman. Laiturilla junaa odotelleiden oli näin pakko kuunnella.

Asiaa pahensi se, että asemahalli toimi tehokkaana äänenvahvistimena. 43-vuotias mies oli itse ainoa, jonka mielestä halli ”teki oikeutta hänen instrumenttinsa äänenlaadulle”.

Raivostuneet junamatkustajat olivat saaneet poliisin häätämään fonistin asemalta monia kertoja, mutta sitkeä soittaja palasi aina takaisin. Tällä kertaa poliisi ilmoitti, että musisoija ei välttämättä saa saksofoniaan takaisin.

STT

Päivän lehti

5.4.2020