fbpx
Uutiset

Rajahuhta ja Tapani Kerhoon

Jääkiekon naisten SM-kultaa puolustava HPK vahvistui merkittävästi perjantaina. Suomen maajoukkueen hyökkääjät Annina Rajahuhta, 22, ja Susanna Tapani, 18, pelaavat loppukauden Kerhon paidassa.

Rajahuhta on HPK:lle tuttu pelaaja. Hän juhli Kerhon mestaruutta viime keväänä. Rajahuhta valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Alkukauden hän pelasi Kanadassa Burlingtonin joukkueessa.

Tapanille HPK on puolestaan ensimmäinen jääkiekon naisten SM-sarjan joukkue. Hän on pelannut tällä kaudella Laitilan Jyskeen B-poikien 2. divisioonan joukkueessa. Tapanin toinen laji on ringette, jossa hän edustaa Raision Nuorisokiekkoa.

-Kiva on palata tuttuun joukkueeseen ja samaan halliin, jossa voitimme mestaruuden. Tykkäsin olla Kanadassa. Siellä sain pelata kovia otteluita, mutta harjoitusmäärät eivät olleet riittäviä. HPK tarjosi minulle niin hyviä harjoitusoloja, että päätin palata Hämeenlinnaan. Täällä minulla on mahdollisuus harjoitella kahdeksan kertaa viikossa, selvitti Rajahuhta ennen HPK:n perjantai-illan harjoituksia.

Rajahuhdan mielestä myös naisten SM-sarjan taso on koventunut ja tasoittunut.

-SM-sarjahan on tosi tasainen, tasaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Loppukaudesta on jäljellä vain kovia otteluita.

Rajahuhdan tavoitteena on menestyä HPK:n kanssa myös Euroopan cupin lopputurnauksessa, joka pelataan Hämeenlinnassa helmikuun lopulla. Eikä unohtaa sovi USA:n Burlingtonissa pelattavia naisten MM-kisojakaan.

-Hieno juttu, että Suskikin (Tapani) tuli Kerhoon. Hän on nuori ja taitava pelaaja, jolla on loistava maalivainu. Viime MM-kisat pelasin pääosin samassa ketjussa Suskin kanssa, Rajahuhta kertoi.


Kahden lajin taitaja

Tapani opiskelee Turussa Aurajoen lukiossa. Parhaillaan hän pelaa ringetten seurajoukkueiden MM-turnausta RNK:n paidassa Turussa. Turnaus päättyy sunnuntaina ja Tapani lähtee heti Helsinkiin, jossa jääkiekkomaajoukkue kokoontuu.

-Lähdemme maanantaina kuuden maan turnaukseen Saksan Füsseniin. Sen jälkeen minä muutan Hämeenlinnaan, myös Espoon Bluesissa ja Tampereen Ilveksessä mestaruuden voittanut Rajahuhta sanoi.

Rajahuhta on MM- ja olympiamitalisti. Tapani on nuoresta iästään huolimatta voittanut myös paljon – ringetessä maailmanmestaruuden ja SM-kultaa, jääkiekossa MM-pronssia naisten maajoukkueessa ja 18-vuotiaissa.


Manageri iloinen

HPK-naisten jääkiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen hymyili iloisena, kun taskussa olivat kahden huippuvahvistuksen sopimuspaperit.

-Koko syksyn haimme vahvistuksia. Meillä oli testissä pelaajia Tshekistä ja USA:sta ja agenttien kanssa kävimme keskusteluja. Loistavaa, että saimme lopulta kotimaiset huippupelaajat.

Rajahuhdan kanssa Hassinen keskusteli Kerhoon paluusta jo joulutaukoa edeltävän kotiottelun aikana.

-Annina tuli meille syliin kuin taivaanlahjana. Tiedämme, mitä häneltä saamme. Annina on kova ja tunnollinen työntekijä. Hän tuo liikettä kentälle.

-Susanna on puolestaan lahjakas kiekkoilija, joka pystyy erikoisiinkin ratkaisuihin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Olemme kaavailleet hänelle Kerhossa sentterin paikkaa, Hassinen sanoi 177-senttisestä hyökkääjästä.

Hassisen mukaan HPK:n hyökkäyspää on nyt valmis.

-Hyvä on lähteä eteenpäin kamppailemaan niistä tavoitteista, joita seuran johto on asettanut. Selvää on, että tähtäämme mestaruuteen niin SM-sarjassa kuin seurajoukkueiden EM-turnauksessa, hän vakuutti. (HäSa)

Menot