Uutiset

Rakas joulupukki, mulle lahjoja!

Rakas Joulupukki!

Toivon joululahjaksi äksboksin, kamerakännykän kaikilla herkuilla (tarjouksesta saa 500 eurolla 800 euron puhelimen), 36 tuuman taulutelevision, tietokoneelle seitsemän peliä (luettelo paperin takapuolella), äksboksille ainakin kaksi peliä (yksi sellainen, että äiti ja isäkin oppii sen), radio-ohjattavan polttomoottoriauton, trampoliinin kesäksi, mönkijän ja oikein paljon karkkia (ei saa unohtaa!).

Telkkarissa sanottiin, että jokainen suomalainen käyttää 320 euroa joululahjoihin, niin että äidin ja isän ja Aapelin minulle ostamat lahjat, jotka sinä tuot, voi maksaa yhteensä 960 euroa. Ihan kaikkia lahjoja ei tarvitse antaa.

Terveisin Taneli

Joulupukki lukee kirjettä, istuu tukevasti takapuolellaan ja puhaltaa paperipussiin välttääkseen hyperventilaation. Tanelin (11vee) tilauslista on vaikuttava ja varmasti samanlainen kuin ikäistensä. Ei ihme, että velkaneuvojat muistuttavat vuokranmaksun tärkeydestä. Eikä ihme, että moni perhe ajautuu väkisin velkakierteeseen täyttäessään lahjatoiveita ostamalla nyt ja maksamalla maaliskuussa.

Sydän vuotaa verta, kun kotiin mennessä näkee tavallisesti vastaan inttävän ja huithapelin pojan istuvan tiiviisti kirjoituspöydän ääressä ja lukevan omaehtoisesti kokeisiin. Niin kilttinä, ettei joulupukki mitenkään voi olla huomaamatta pään yllä leijuvaa sädekehää. Silti joulupukin rahapussi ei veny täyttämään lahjaodotuksia. Paketeista kuoriutuu entiseen tapaan ihan liian monet kalsarit, sukat ja collegepuserot.

Miksei joulupukilla ole joulumieltä? Miksi joulupukki ei muista yhtään antamaansa tai saamaansa lahjaa viime vuodelta? Muisti nostaa esiin vain vuosien takaa isän tekemän ison leikkuulaudan, sorvaamat munakupit ja taidolla veistämät kauhat. Samanlaisen lämpimän ailahduksen herättää muistikuva äidin virkkaamasta marjapuuron punaisesta villapuserosta ja mummun lukemattomista tillukkaista. Yrjö-sedän nikkaroima lintulautakaan ei haalistu koskaan.

Entä jos kaupasta ei saakaan todellisia joululahjoja? Voisiko tänä jouluna antaa itsellekin lahjan? Antamisen ilon. Ihan niin kuin pikkutyttönä siskojen kanssa voisi virkata pannulappua, peitellä ja salailla hommaa, kikatella nurkassa pakettia kääriessä ja väsätä runoa pakettilappuun. Pitää huoli, että saaja varmasti näkee valmisteluun liittyvän riemun ja rakkauden jo joulua edeltävinä salamyhkäisinä viikkoina.

Jos eivät aivan pienimmät, niin kuitenkin aikuiset voivat tänä vuonna ilahtua, kun paketista ei ilmestykään moottorikäyttöistä pippurimyllyä vaan metsän havuista sidottu kranssi, kuohuviinipullon korkista maalattu nukke, puusta veistelty hunajalusikka, saappaanvarsinahasta näperretty kellon ranneke tai omatekoisia marmeladikaramelleja. Mikä parasta: iloisella mielellä ja rakkaudella saajalle valmistettuja!

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic