Uutiset

Rakennus- ja sisustusmessut viikonloppuna Hämeenlinnassa

Reilut puolitoistasataa yritystä esittelee rakentamiseen, sisustamiseen ja asumiseen liittyviä tuotteitaan viikonvaihteen aikana Hämeenlinnan jäähalleissa pidettävillä erikoismessuilla.

-Odotamme yli 8 000 kävijää, kertoo tapahtuman järjestävän Suomen messupromoottorit -yhtiön myyntijohtaja Reijo Alakoski.

Viime vuonna, jolloin messut järjestettiin Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa, kävijöitä oli tuo 8 000. Tyytyväisyyskyselyn mukaan moni kuitenkin halusi messut pois äitienpäiväviikonlopusta, ja tänä vuonna toive on toteutettu.

Jäähallit ovat Alakosken mukaan ”haastava” paikka messuille. Viime vuonna kaikki vieraat eivät lainkaan osanneet harjoitushalliin, vaikka se on aivan varsinaisen hallin vieressä. Tänä vuonna opastus järjestetään niin, ettei osaamisongelmaa pitäisi syntyä.

-Tavoittelemamme kävijämäärä on suuri, kun otetaan huomioon, ettei messuilla ole lainkaan viihdettä. Olemme keskittyneet pelkkään asiaan, Alakoski sanoo.

Messujärjestäjän myyntipäällikkö Leena Korhonen lupaa, että messuilta löytyy kaikki rakentamisesta, vakuutuksista, rahoituksesta, sisustamisesta ja asumisesta tarvittava tieto yhdellä kertaa. Lisäksi seitsemän lähinnä valtakunnallista näytteilleasettajaa järjestää työnäytöksiä pitkin kumpaakin näyttelypäivää.


Kymmenet raksamessut vuodessa

Suomen messupromoottorit on toiminut kymmenisen vuotta. Rakenna, sisusta, asu -messuja se järjestää noin kymmenessä kaupungissa joka vuosi. Hämeenlinna on kevään kierroksen viimeinen kaupunki, syksyllä on jäljellä vielä parit messut.

-Nyt näyttää siltä, että rakentamisen ja remontoinnin kasvuvauhti on ainakin 15 prosenttia vuodessa. Viime vuosikymmenen lopulla oli selvä laman aiheuttama pysähdys. Nyt lainojen korot ovat alhaalla ja rahaa on tarjolla. Remontointia vauhdittaa valtion verotuki, Reijo Alakoski sanoo.

Joensuulainen mattokauppias Esko Hakkarainen luottaa messujen vetovoimaan. Hän kiertää messupromoottorien tapahtumissa ympäri maata ja väliaikoina omin päin.

-Myymme käsin solmittuja itämaisia silkki- ja villamattoja. Yhdellä paikkakunnalla ei kannata tällaista mattomäärää pitää. Kysyntää kuitenkin on niin, että kiertäminen kannattaa, hän sanoo.

Hakkaraisen mukaan ihmiset ovat valmiita maksamaan pari kolme tuhatta euroa yhdestä matosta. Aivan harvinaista ei ole sekään, että joku ostaa kerralla mattoja kymppitonnilla. Kaikki matot eivät ole yhtä kalliita.

-Ihmiset panevat nykyään sisustamiseen hyvin paljon rahaa, Hakkarainen sanoo.

Rakenna, sisusta, asu -messut ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina aamukymmenestä viiteen iltapäivällä. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020