Uutiset

Rakennusala elpyy hitaasti

Rakentaminen ei ole lähtenyt Kanta-Hämeessä nousuun muun maan tahdissa. Kun muualla Suomessa asuntorakentaminen on jo selvästi vilkastunut ja rakennusalan laskusuhdanne päättynyt, Kanta-Hämeessä merkit eivät näytä yhtä lupaavilta.

-Kun katsoo alkuvuoden aikana aloitettujen rakennusten määrää, viiva on Kanta-Hämeessä kokonaisrakentamisen osalta edelleen alaspäin, eikä kulmakerroinkaan ole paljon muuttunut. Maakunta kulkee siis vähän jälkijunassa muuhun Suomeen verrattuna, toteaa Rakennusteollisuuden aluepäällikkö Jari Lehtonen.

Rakennuslupien määrä on kuitenkin kääntynyt kasvuun, joten odotettavissa on, että suunta kääntyy täälläkin jatkossa ylöspäin. Asuntotuotanto on jo lievässä nousussa: tänä vuonna maakuntaan nousee noin 400 omakotitaloa, 150 rivitaloa ja 150 kerrostaloa.

-Ei tässä mistään huippulukemista voi kuitenkaan puhua. Parhaimpina vuosina rivitaloja valmistui vuodessa nelisensataa ja kerrostalojakin 350, Lehtonen sanoo.

Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka on arvioissaan samoilla linjoilla: Käännettä positiiviseen on, mutta tilanne ei ole vielä hyvä.

-Näyttäisi siltä, että korjausrakentaminen on elpynyt ja uudisrakentamistakin alkaa taas olla, mutta emme me vielä ole todellakaan korkeasuhdanteessa. Tällä hetkellä tekijöitä löytää kohtuullisen helpolla, mikä on indikaattori siitä, kuinka paksuja ne tilauskirjat ovat, Haukka kertoo. (HäSa)

Lue lisää keskiviikon Hämeen Sanomista!

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic