fbpx
Uutiset

Rakennusoikeuden ylittäjä saamassa kaavamuutoksensa

Pitkään vanunut kaavakiista on selviämässä Janakkalan Tervakoskella. Rakennusoikeutensa ylittänyt omakotirakentaja on saamassa kaavamuutoksen, joka siunaa tehdyn ylityksen.

Kaavaa muutetaan niin, että rakennusoikeus kasvaa 300 neliöstä 400 neliöön. Rakennusoikeus ylittyi muun muassa sen takia, että rakentaja teki avonaisen autokatoksen sijasta ovellisen autotallin.


Yli kymmenen käsittelyä

Asiaa on pyöritelty teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen välillä jo pitkään. Se on ollut esillä yli kymmenen kertaa. Tekninen lautakunta on useampaan kertaan päättänyt, ettei kaavamuutokseen ryhdytä, ja kunnanhallitus on päättänyt, että ryhdytään.

Tänä vuonna asia on ollut esillä kolmesti. Kunnanhallitus päätti 17. tammikuuta äänestyksen jälkeen, että kaavamuutokseen ryhdytään ja hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Asemakaavaluonnos meni teknisen lautakunnan käsiteltäväksi 15. maaliskuuta. Se kuitenkin päätti äänestyksen jälkeen olla hyväksymättä kaavaluonnosta. Äänet menivät tasan, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi. Toimialajohtaja Juha Prittinen ilmoitti päätökseen eriävän mielipiteensä.


Kunnanhallitus kumosi lautakunnan päätöksen

Kunnanhallitus päätti maanantaina ottaa asian käsiteltäväkseen. Tätä ehdotti Osmo Tokeensuu (kesk.) Sanna Selinin (kok.) kannattamana. Sen sijaan demarit Kalevi Ilmarinen ja Reijo Löytynoja vastustivat. Kunnanhallitus äänesti, ja äänin 4-5 asia päätettiin käsitellä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) ehdotti ja Jussi Mattila kannatti, että kunnanhallitus hyväksyy kaavaluonnoksen. Se hyväksyttiinkin äänin 4-5.

Näin kaavaehdotus voidaan saattaa nähtäville ja lausunnoille. (HäSa)

Menot