fbpx
Uutiset

Rakennustarvikkeiden kierrätys kasvamaan päin

Rakennustarvikkeet kierrättämällä voi säästää luonnon lisäksi selvää rahaa, sillä rakennussekajätteen hävittäminen maksaa jätelajeista eniten. Kierrättäminen on kuitenkin jatkuvasti kasvamaan päin, sanoo Luotsin kierrätysyksikön myymäläpäällikkö Tapio Korpaeus.

-Ihmiset ovat pikkuhiljaa löytämässä kierrätysmahdollisuudet myös tässä asiassa. Lisää tiedotusta silti tarvitaan.

Kierrätyksestä voi olla paljon iloa myös omaa kotiaan nikkaroiville, kuten Tuuloksessa asuvalle Veijo Tiihoselle. Mies kertoo hankkineensa hämeenlinnalaisesta rakennusmateriaalin kierrätysyksiköstä kevään ja kesän aikana tavaraa laidasta laitaan. Muun muassa 15 sähköpatteria.

-Täältä löytyy kaikkea villasta vessanpyttyyn. Omaan 50-luvulla rakennettuun taloon en mitään uutta huolisikaan, sillä se ei sovi yhteen talon muun tunnelman kanssa.

Hämeenlinnassa rakennusmateriaalin kierrätysyksikön toiminnasta vastaa Hämeen Ely-keskus yhteistyössä Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi-säätiön kanssa.

Kun tavarat haetaan suoraan paikan päältä, säästyy yrittäjien ja urakoitsijoiden työaikaa. Myös kaatopaikkakulut jäävät muiden harmiksi.

-Ostobudjetti on nolla euroa, eli emme pysty maksamaan tavarasta mitään. Jätettä emme ota vastaan vaan sellaista tavaraa, josta voi maalaisjärjellä ajateltuna olla vielä iloa jollekulle. Se on vastaanoton kriteeri, toteaa Korpaeus. (HäSa)

Menot