Uutiset

Rakkaus vetää Brad Pittiä Lontooseen

Hollywood-näyttelijä Brad Pitt suunnittelee muuttoa Lontooseen ollakseen lähempänä uutta rakastaan, näyttelijä Angelina Jolieta, väittää brittilehti Sun.

Muuttoa Yhdysvalloista Britanniaan vauhdittaa myös valmisteilla oleva gangsterielokuva, jonka pääosaa Pitt tavoittelee lehden mukaan kuumeisesti.

Sunin haastattelemat, nimettömänä pysyttelevät lähteet tietävät kertoa, että Pitt on ohjeistanut agenttinsa etsimään noin seitsemän miljoonan euron arvoista luksusasuntoa Länsi-Lontoosta eli samoilta kulmilta, missä Jolie asustelee Maddox-poikansa kanssa.

Pitt havittelee pääsyä myös uuteen, tositapahtumiin perustuvaan gangsterielokuvaan, joka kertoo jalokivitalo De Beersin timanttien ryöstöyrityksestä viisi vuotta sitten.

Brad Pittin ja Angelina Jolien suhteesta on huhuttu jo jonkin aikaa. Hollywoodin tavoitelluimpiin miehiin lukeutuva Pitt erosi näyttelijä Jennifer Anistonista vähän aikaa sitten.

STT

En pidä kirjoittamisesta enkä käsikirjoituksista

Tähtien sota -elokuvasarjan uusimman osan Episodi III Sithin kosto kömpelö dialogi sai yleisön tirskahtelemaan nauruun elokuvan ennakkonäytöksessä ohjaaja George Lucasin yksityisteatterissa hänen kotitilallaan Skywalker Ranchilla Kaliforniassa.

Erityisesti katsojat naureskelivat päähenkilö Anakin Skywalkerin ja hänen rakastettunsa Padme Amidalan töksähtelevälle romanssille. Ohjaaja itse ei yleisön huvittuneisuudesta piitannut.

– Dialogi ei ole minun juttuni. En pidä kirjoittamisesta enkä käsikirjoituksista, Lucas sanoi näytöksen jälkeen New York Post -lehdelle.

Lucasin mielestä kirjoittaminen ei ole elokuvanteossa olennaista.

– Elokuvissa ei ole kyse sanoista, vaan tarinan kertomisesta kuvan, liikkeen ja musiikin avulla, Lucas pohtii.

Lucasin näkemyksiä ei voi jättää tyystin omaan arvoonsa, sillä Tähtien sota -elokuvasarjan viisi tähän mennessä ilmestynyttä osaa ovat keränneet New York Postin mukaan yhteensä yli 3,4 miljardin dollarin lipputulot ja sen päälle vielä mehevät tuotot oheistuotemyynnistä.

New York Postin mukaan Tähtien sota -sarjan täydentävä uusi elokuva on upea spektaakkeli, mutta samalla myös synkempi ja väkivaltaisempi kuin sarjan muut osat. Myös Yhdysvaltain elokuvatarkastajat ovat tämän huomanneet, sillä elokuvalle on asetettu muita osia korkeampi ikäraja.

Episodi III Sithin kosto saa ensi-iltansa maailmanlaajuisesti 19. toukokuuta.

STT

Oikeuslaitos sen tietää: Striptease on taidetta

Striptease on taidetta siinä missä ooppera tai balettikin, päätti oslolainen tuomioistuin viime viikolla.

– Olen sangen tyytyväinen. Täällä käyvistä asiakkaista 90 prosenttia on sitä mieltä, että teen taidetta, Trondheimissa toimivan Dream Go Go -klubin strippari luonnehtii oikeuden päätöstä.

Tuomioistuimen päätös merkitsee sitä, että striptease-esitysten pääsylipuista poistuu arvonlisävero. Norjan verokarhu oli vaatinut oslolaiselta Blue Angel -klubilta noin 120 000 euron pottia maksamatta jääneitä arvonlisäveroja. Verottajan näkemyksen mukaan striptease ei ole oopperaan tai balettiin verrattavaa taidetta.

Blue Angel- klubin asianajajat esittivät oikeudessa, että sairaanhoitajiksi, poliiseiksi tai miksi milloinkin pukeutuneiden naisten tanssiminen vaatteita samalla vähentäen on taidetta. Verokarhu oli vastannut, että striptease-esityksiin tullaan arvioimaan jotain aivan muuta kuin taiteellista vaikutelmaa.

– Tietysti strippaaminen on taidetta, jyrisee oslolaisen String Show Bar -klubin omistaja Magnus Morland.

Morland pitää mahdollisena, että verokevennysten ansiosta hän leikkaa klubinsa noin 20 euron suuruista sisäänpääsymaksua.

STT, Reuters