Uutiset

Rallisprint tulee taas Vanajanlinnaan

Vanajanlinnassa toisen kerran järjestettävä Future Cupin asfalttisprint valtaa linnan ympäristön perjantaina ja lauantaina.

Asfalttisprint-sarjaa on Suomessa ajettu yli kymmenen vuotta. Future Cup -sarjassa on kilpailujen radat tuotu lähelle katsojia. Tänä kesänä ajetaan aivan Vanajanlinnan läheisyydessä.

Viime vuonna Vanajanlinnan kilpailujen lähtö sijaitsi aivan linnaan johtavan tien kohdalla, varikko sijaitsi linnan parkkipaikalla. Sarjan promoottori Kari Tasanko (joka myös itse kilpailee sarjassa) kehuu kovasti Vanajanlinnan viime vuoden kisoja.

– Säähän oli upea koko viikonlopun ja kisan puitteet mahtavat. Etenkin viime vuoden radan loppuosan rantatieosuus oli sarjan kuljettajien mielestä kesän hienoin. Asfalttisarjassa katsojat pääsevät myös varikolle seuraamaan tiimien toimintaa. Vanajanlinnassa varikko sijaitsi hyvällä paikalla ja yleisön oli helppo tulla seuraamaan niiden toimintaa. Pientä hienosäätöä tehdään, mutta aika pitkälle samoilla suunnitelmilla mennään nyt, Tasanko sanoo.

Kisat alkavat perjantaina kello 17 ja lauantaina ensimmäinen auto suuntaa radalle kello14. Molempina päivinä rata kierretään kahteen kertaan ja kierrosten välissä on pieni huoltotauko. Tauon aikana yleisö voi seurata myös Racing Rescue & Medical Teamin pelastustehtävänäytöstä lähtösuoran vieressä.

Kausi alkoi …Keravalta

Vanajanlinnan osakilpailut ajetaan puolessa välissä Future Cup -sarjan kesää. Kausi aloitettiin Keravan ja Nurmijärven osakilpailuviikonlopulla toukokuussa. Sieltä suunnattiin kohti Kauhajokea ja Vanajanlinnaan saavutaan seuraavaksi. Vanajanlinnan jälkeen Future Cup -sarja jatkuu heinäkuun lopulla Oulussa, ja elokuun lopulla ajetaan kauden päätöskisat Levillä.

– Viime syksynä päätimme hieman uudistaa sääntöjämme ja tulevana kesänä Cup-mestaruudesta ajetaan kahdessa sarjassa: 4-Veto Cup ja 2-Veto Cup. On kilpailija sitten ilmoittautunut ajamaan naisten luokkaan tai senioriluokkaan, junioreihin tai yleiseen, niin cupsijat lasketaan auton mukaan, Tasanko esittelee.

Rytkönen …kärjessä

Kun sarjassa on takana neljä osakilpailua, lähtee 4-Veto Cupin kärjessä kohti Hämeenlinnaa ja Vanajanlinnan rataa (lk 4) Anssi Rytkönen 56 pisteellä. 2-Veto Cupia hallitsevat tasapisteillä Kaisa Sistonen väkivahvalla BMW:llä ja Antti Toropainen (lk 7) ajokkinaan myöskin BMW M3. Pisteitä molemmilla on 58. Vain kahden pisteen päässä heistä kurkkii 2-veto senioreissa kilpaileva Tarmo Ollila.

Nuorten yleiskilpailussa piikkipaikalla neljän ajetun osakilpailun jälkeen on Imatran Tommi Hatakka (lk 9) 55 pisteellä. Toisena nuorissa kohti Vanajanlinnaa lähtee Juuso Norgren (lk 10). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic