Uutiset

Rami Lehtomäelle voitto Tawastia Sandels Opensissa

GS-seuran euralainen Rami Lehtomäki, 39, yllätti kaikki ja keilasi Tawastia Sandels Openin ykköseksi myöhään perjantai-iltana Hämeenlinnan keilahallissa päättyneessä finaalissa. Lehtomäen tulos yhdeksään sarjaan oli 2 086 pistettä (keskiarvo 231,7). Tasaisessa kilpailussa toiseksi tuli TKK:n Sami Lampo vain 12 pisteen erolla (2 074). Kolmas sija ratkaistiin laskemalla kaikkien yhdeksän sarjan aikana tehdyt kaadot, kun Pinjetsin Sami Heino ja Tornadoksen Tatu Lehtonen päätyivät tasatulokseen. Heinolta löytyi pöytäkirjasta lopulta yksi kaato enemmän.

Finaali keräsi keilahalliin runsaslukuisen yleisön, ja heille tarjottiinkin jännitettävää myöhäisestä ajankohdasta huolimatta. Myös keilaajat olivat mielissään finaalin pelitavasta, joka ei jättänyt voittajasta epäselvyyttä.

Finaali alkoi Sami Heinon komennossa. Heti ensimmäisessä sarjassa saatiin jännittää täydellistä 300 pisteen sarjaa, kun Heino aloitti pelkillä kaadoilla. Viimeinen heitto jätti kuitenkin yhden keilan pystyyn ja tulos oli 299. Myös W.S.O.B:n Ari Harju aloitti hienosti 269 sarjalla. Lehtomäki hieman haki pelilinjoja alkusarjojen aikana, mutta oli kuitenkin koko ajan aivan kärjen tuntumassa.

Kun finaalin ensimmäisen osan kuusi sarjaa oli pelattu, johdossa oli Heino (1 403), toisena Lampo (1 365) ja kolmantena Lehtomäki (1 364). Myös Tornadoksen Kimmo Lehtonen, Alfa BC:n Kari Murtomäki ja Sinisten Samuli Tiainen olivat vielä hyvin kärkikamppailussa mukana.

Tämän jälkeen 12 parasta jatkoi vielä kolme sarjaa. Viimeisenä jatkoon pääsi hienosti lopun pelannut GB:n Henrik Ahonen. Tässä vaiheessa kilpailusta putosivat muun muassa maajoukkuemiehet Petteri Salonen, Olli Pakonen ja Pasi Uotila sekä hallitseva Suomen mestari, Lasse Lintilä.

Viimeiset sarjat tasaisia

Kahdentoista parhaan kesken pelatut viimeiset kolme sarjaa olivat jännittäviä ja tasaisia. Lehtomäki nousi kilpailun ykköseksi vasta viimeisessä sarjassa ja viimeisten ruutujen aikana. Lampolla oli vielä lopun kaadoilla mahdollisuus nousta tasatulokseen, mutta toiseksi viimeisellä heitolla kaatoa ei tullut. Tatu Lehtonen, joka oli viime vuonna kilpailussa toinen, nousi kolmen viimeisen sarjan aikana seitsemänneltä sijalta tasatulokseen Heinon kanssa. Henrik Ahonen jatkoi kolme viimeistä sarjaa kaikkein parhaiten (737 pistettä, keskiarvo 245,7) ja kiri riitti lopulta viidenneksi.

Finaalin ratkettua Lehtomäki oli itsekin yllättynyt saavutuksestaan.

– Aika puskista voitto tuli. Finaaliin selvisin turbo-sarjasta, ja kun katsoi osallistujalistaa, niin odotukset eivät kovin korkealla ennen peliä olleet, voittaja myönsi.

– Kyllä tämä on kovin saavutus erikoiskilpailuista, aikaisemmin kaksi kertaa SM-kisoissa 16 parhaan joukossa ollut Lehtomäki arvioi.

Lehtomäki aloitti keilailun 13-vuotiaana.

– Viime aikoina kilpailut ovat jääneet vähemmälle oman talon ja Euran keilahallin remonttien vuoksi. Harjoittelemassa olen käynyt Raumalla, jonne matkaa tulee 40 kilometriä.

Tavoitteet Lehtomäellä ovat joukkuepeleissä.

– Keilaan seuran joukkueessa ykkössarjaa, jossa on tavoite pysyä. Henkilökohtaisia kilpailuita heittelen harvakseltaan, lehtomäki totesi. (HäSa)

Asiasanat

Mainos