fbpx
Uutiset

Rankkasateet riesana Kanarialla

Espanjassa suomalaisturistien suosimaa Gran Canarian saarta kurittivat torstaista sunnuntaihin poikkeuksellisen rankat sateet ja tuulenpuuskat.

Sateista kärsi eniten Telden alue saaren koillisosassa, jossa asuu yli puolet saaren väestöstä. Viranomaiset olivat kirjanneet perjantaina ainakin 300 sateista johtunutta vahinkoilmoitusta. Saaren pääkaupungissa Las Palmasissakin tiet lainehtivat paikallisten sateiden jäljiltä. Henkilövahinkoja sateista ei tiettävästi tullut.

Rankkasateet tekivät tuhojaan muun muassa tiestöön ja tunneleihin, kun vesi oli juossut alas vuoria pitkin. Myös joidenkin talojen kellarit ja autotallit kärsivät vedentulosta.

SAAREN ALUEHALLINNON johtaja arvioi aiemmin, että vahingot olisivat miljoonaluokkaa. Paikallinen hallinto pyysi lauantaina valtiolta, että Gran Canaria julistettaisiin katastrofialueeksi.

Suomalaisturistien lomailu Gran Canarialla ei sateiden vuoksi kärsinyt, kertoi Finnmatkojen Pohjoismaista vastaava viestintäpäällikkö Mathias Bergendahl sunnuntaina STT:lle.

Sateet pysyttelivät poissa saaren eteläosasta, jossa suomalaisten suosikkikohteet sijaitsevat. Myös ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Ossi Seppälä varmisti STT:lle, että sateista pahiten kärsinyt Telde ei ole turistialuetta. Suomalaisia on saarilla arviolta muutama tuhat.

Espanjan ilmatieteen laitos laski Kanarian saariryhmää koskevan kovan tuulen ja sateen varoituksen merkittävää riskiä tarkoittavasta oranssista tasosta keltaiselle sunnuntaina. Riskitason ennustettiin olevan illalla jo vihreällä eli riskittömällä tasolla.

Minna Nyrhinen

Asiasanat

Menot