Uutiset

Ranska ja Kanada peräänkuuluttavat monenkeskisyyttä ennen G7-maiden kokousta

Ottawa
07.06.2018, 01:34

Talous

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanovat tukevansa vahvaa monenkeskisyyttä. Maiden johtajat kommentoivat asiaa ennen G7-maiden kokousta, johon osallistuu myös protektionistisen talouspolitiikan kannattajana tunnettu Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.
Macron ja Trudeau sanovat tiedotteessa tukevansa vahvaa, vastuullista ja läpinäkyvää monenkeskisyyttä maailmanlaajuisten haasteiden kohtaamisessa.
Trump ehdotti aiemmin Kanadalle, että maat solmisivat kahdenvälisen kauppasopimuksen, joka korvaisi Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen Naftan, johon kuuluu myös Meksiko. Trudeau torjui ehdotuksen.
Trump on Nafta-sopimuksen kiivas vastustaja, ja presidentinvaaleissa hän kampanjoi lupauksella purkaa sopimus. Trump syytti sopimusta amerikkalaisten työpaikkojen katoamisesta.
Trudeau arvelee perjantaina Kanadassa alkavan G7-kokouksen tietävän vaikeita neuvotteluja Trumpin kanssa. G7-maihin kuuluvat Kanadan, Ranskan ja Yhdysvaltojen lisäksi Britannia, Saksa, Italia ja Japani.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic