fbpx
Uutiset

Ranskalaiset iltapalana

Ranskasta ei ollut suurta riesaa Suomelle jääkiekon MM-kisojen torstai-illan ottelussa Helsingin areenassa.

Lohkonsa kärkipaikalla puhtaalla tilillä jatkavan Suomen kone hieman yski avauserässä. Toisessa erässä Leijonat näytti tasoeron. Se mitattiin tällä kertaa lukemin 7–1 (1–0, 4–0, 2–1).

Jarkko Immonen vei ylivoimalla Suomen 1–0-johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Kolmannen kisamaalinsa tehnyt Immonen sai hienon syötön maalin takaa Janne Pesoselta.

Koivun kenttä pääosassa

Ranska sinnitteli vastaan vielä toisen erän ensimmäisen puoliskon, mutta sitten repesi. Leijonat teki yhdeksään minuuttiin neljä maalia ja karkasi viiden maalin päähän.

Voittomaali (2–0) oli Mikko Koivun käsialaa. Hän ohjasi Juuso Hietasen siniviivalta lähteneen laukauksen Ranskan maalivahdin Fabrice Lhenryn taakse.

Koivun kentällinen sai maalistaan niin paljon lisävirtaa, että teki loppupelin aikana lähes mitä tahtoi. Koivun saldon oli komea 1+3. Jussi Jokinenkin korkkasi kisojen maalitilinsä ja tuplasi sen saman tien. Valtteri Filppula ansaitsi kolme syöttöpistettä.

Ketjun takana puolustajat Juuso Hietanen ja Mikko Mäenpää pelasivat myös mainion pelin. Hietanen teki uransa ensimmäisen MM-maalin ja sai syöttöpisteen Koivun osumaan. Mäenpään saldo oli 0+2.

Maalin makuun pääsivät myös Janne Niskala ja Niko Kapanen. Niskala täräytti Suomen neljännen ja Kapanen viidennen.

Leijonat teki pari mielenkiintoista kokeilua. Niko Kapanen ja Petri Kontiola vaihtoivat paikkaa toisen erän lopulla. Kapanen sai laidoilleen debytantit Jani Tuppuraisen ja Tuomas Kiiskisen, jotka avasivat myös pistetilinsä. Kumpikin oli alustamassa Kapasen osumaa.

Uutta oli sekin, että Immosen ketjun takana puolusti tasakentin pääsääntöisesti kaksikko Ossi Väänänen–Joonas Järvinen. Janne Niskala ja Anssi Salmela olivat puolestaan kolmosketjun takana.

Leijonien maalivahti Petri Vehanen pääsi koko lailla helpolla. Anhony Guttig onnistui yllättämään Vehasen, kun Ranska pelasi ylivoimalla.

Hyvällä asenteella

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli mielissään, kun joukkueen asenne kesti hyvänä ennakkoon paljon heikompaa joukkuetta vastaan.

– Etenkin toinen erä oli meiltä hyvä, Jalonen mainitsi Canal+:n tv-haastattelussa pelin jälkeen.

Ranskalaiset yrittivät hämmentää Suomen peliä tökkimällä ja repimällä vielä vihellysten jälkeenkin.

– Ensimmäisessä erässä lähdimme siihen mukaan. Järki oli kuitenkin mukana. Turha on provosoitua, Jalonen jatkoi.

Leijonat jatkaa MM-kisoja perjantaina lohkon kärkiottelussa Kanadaa vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot