Uutiset

Ranskan sisäministeri: Turvamiehen väkivaltaisesta käytöksestä kerrottiin poliisille ja presidentin kanslialle

Pariisi
23.07.2018, 16:48

Ulkomaat

Ranskan sisäministeri Gerald Collomb sanoo saaneensa tiedon presidentin turvamiehen väkivaltaisesta toiminnasta kertoneesta videosta päivä sen jälkeen, kun teko tapahtui. Hän sanoo myös henkilökuntansa kertoneen tapahtumasta poliisille ja presidentti Emmanuel Macronin kanslialle.
Videolla näkyy, kuinka presidentin turvallisuushenkilöstöön kuulunut mies hyökkää nuoren miehen kimppuun mielenosoituksessa toukokuussa.
Collombin mukaan häntä on arvosteltu, ettei hän kertonut asiasta syyttäjälle. Se ei ole kuitenkaan ministerin tehtävä, sanoi Collomb France24:n mukaan.
– On hierarkiassa korkeammalla olevan tehtävä tehdä tarvittavat toimenpiteet, olivat ne sitten hallinnollisia tai lakiin liittyviä, Collomb sanoi.
Macronin turvallisuushenkilöstöön kuulunutta Alexandre Benallaa vastaan on nostettu syytteet muun muassa joukkoväkivallasta.
Ministeri kertoi, että hän ei keskustellut videosta presidentin kanssa ennen viime keskiviikkoa, jolloin Le Monde julkaisi sen.
Videolla Macronin turvallisuushenkilöstöön kuulunut Alexandre Benallalla on yllään poliisin kypärä ja käsivarsinauha, kun hän hyökkää mielenosoittajan kimppuun. Collombin mukaan Benallan oli tarkoitus avustaa operaatiossa tarkkailijana, ja hänen mukanaan oli poliisi, jonka oli tarkoitus varmistaa, että Benalla ei osallistu operaatioon.
Alexandre Benallaa vastaan nostettiin sunnuntaina syytteet muun muassa joukkoväkivallasta.

Korjattu aiempaa uutista: Sisäministeri Collomb sanoo henkilökuntansa kertoneen turvamiehen väkivaltaisuudesta poliisille ja presidentin kanslialle. Aiemmin kerroimme, ettei Collomb olisi kertonut asiasta presidentille.

https://yle.fi/uutiset/3-10318226

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi