Uutiset

Räsänen pitäisi viedä kunnon kapakkakierrokselle

Sisäministeri
Päivi Räsänen (kd.) on kyllä kylmähermoinen mimmi.

Vasta kun tomu on edes vähän laskeutunut hänen maineensa mustanneesta ns. TV2:n homokeskustelusta, hän tuo muina naisina julkisuuteen (HäSa 17.2.) suunnitelmansa saada aikaistettua ravintoloiden sulkemisajankohtaa muutamalla tunnilla.

Tästä ovat pillastuneet paitsi ravintolatyöntekijät, myös tavalliset asiakkaat, jotka ovat kymmenillä tuhansilla äänillään allekirjoittaneet netissä Räsäsen eroa vaativan adressin.

Liioittelua, kenties, mutta kuvastaa hyvin demokratiassa elävien äänestäjien (käsittääkseni enemmistön) tahtoa säilyttää valomerkki nykyisellä kellonlyömällään.

Räsänen perustelee kantaansa muun muassa sillä, että humalahakuinen alkoholinkäyttö on suurin yksittäinen turvallisuusongelmia aiheuttava tekijä Suomessa.

Käytännössä hän siis tarkoittaa, että ravintolasta aamuneljän jälkeen kotiin hoipertelevat (yleensä) miehet pieksevät vaimojaan ja lahtaavat kännipäissään perheitään. Sitä tapahtuu silti, menivät ravintolat kiinni sitten aamukahdelta tai -neljältä.

Väkivaltaa ei kukaan toivo, mutta ei kuitenkaan ole vapaan yhteiskunnan eduksi, että isoveli – tai tässä tapauksessa isosisko – valvoo kenenkään ryyppäämistä ja kotiintuloaikoja saati yrittää kahlita ravintolayrittäjien toimeentuloa. Kyse on siis periaatteen tasolla paljon isommasta asiasta kuin vain aukioloaikojen vekslailusta.

Ei Päivi Räsänen voi leikkiä Jumalaa ja taikoa maailmaa synnittömäksi, vaikka kuinka yrittää.

Hän on yrittänyt sitä kyllä useamman kerran kuin Luoja suo, mutta aina on tullut näpeille. Ainakin suuren yleisön taholta.

Ravintoloiden aukioloajoista päättäminen ei kuitenkaan ole Räsäsen päätettävissä, vaan elinkeinoministeriön. Anniskeluluvat puolestaan ovat sosiaali- ja terveysministeriön takana.

Räsänen kertoo olleensa näihin jo yhteydessä. Surullista on se, että ministerinä häntä kuunnellaan.

Kännisten väkivaltaa enemmän asiassa todennäköisesti painavat Räsäsen perustelut siitä, että aukioloaikoja supistamalla vähennettäisiin poliisien työtaakkaa aamuöisin, ”mikä syö poliisin resursseja päiväajan toiminnalta”.

Hän siis näkee tämän yhtenä keinona, jolla poliisi selviää lähivuosien säästövelvoitteistaan. Edessä kun on poliisiasemien lakkautuksia ja toiminnan sisällön tehostamista.

Tässä vastakkainasettelussa on paljon helpompi rangaista hauskanpitoa kuin lakia ja järjestystä.

Money talks, sanotaan.

Moraalinvartijan tiukkaa pipoa voisi löysätä se, että arvoisa sisäministeri vietäisiin oikein kunnon kapakkakierrokselle.

Täältä Hämeen Sanomien toimituksesta löytyy varmasti sopiva joukko opastamaan ministeriä Hämeenlinnan yöelämässä.

Kutsu on heitetty.

Mainos