fbpx
Kolumnit Uutiset

Räsänen risoo, joten olisiko hänen jo erottava?

Oikeastaan tätä tiedettiin odottaakin, kun uutiset alkoivat loppua, eikä kesäsäässäkään ole loputtomasti taivastelemista.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ja hänen puolisonsa ilmeisen tavanomainen hengennostatustodistus Kansanlähetyspäivillä nostatti lähes ylimaallisen raivon nettikeskustelussa.

Kukaan ei tosin voi olla edes tietävinään muutaman hajanaisen, noin kolmannen käden lehtilainauksen perusteella, mitä hän oikein sanoi. Se ei enää ole edes oleellista.

Joku oli sanovinaan jotakin ja kaikkien pitää sen jälkeen olla tietävinään asiasta syvän suuttumuksen vallassa.

Olikohan jollekin tosiaan uutinen, että monien muidenkin uskovaisten mielestä ensin tulee Jumalan sana ja vasta sitten ihmisten?

Kirkosta eroaminen on vaivaton tapa ottaa kantaa, mutta kovin näennäinen ja vaikutuksiltaan täysin ohi maalistaan osuva.

Räsänen ei ole kirkon jäsenmäärästä vastuussa, mutta sanomisistaan kyllä ja niiden vaikutuksista. Siksi hänen eronsa olisi jo palvelus etenkin Suomen evankelis-luterilaiselle kirkolle.

Kun kirkon rahoituspohja rapistuu, joutuu sen pääosin hyvä ja kannatettava toiminta Räsäsen puheiden sijaiskärsijäksi.

On kirkon johdon lepsuutta, että yksi poliitikko pystyy luomaan vaikutelmaa, että hän puhuisi jotenkin kirkon äänellä.

Kirkosta ei kuitenkaan Räsästä voi erottaa, eikä nettihuutoäänestyksen perusteella myöskään ministerin paikalta.

Riihimäkeläinen pitkäaikainen kansanedustaja ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on taitava poliitikko.

Hänen nostattamallaan kohulla ei ole tuon taivaallistakaan merkitystä hänen kannatukselleen.

Kenellekäs poliitikko olikaan ensisijaisesti vastuussa tekemisistään ja sanomisistaan? – Ei ainakaan vastustajilleen.

Kun oikein nostatte kohua, tulette oikeastaan vain pönkittäneeksi Päivi Räsäsen asemaa.

Äänestäjät antoivat vuoden 1999 vaaleissa Räsäselle peräti 11 407 ääntä. Viimeksi hän sai vuonna 2011 tosin enää 6 995 ääntä.

Osa kannatuksen hupenemisesta johtuu ns. kirkkomaaliikenteestä. Räsästä ovat kannattaneet laajasti hänen kanssaan samaan kristilliseen arvopohjaan nojaavat iäkkäät ihmiset.

Arvovaltaiselta professoritasolta on arvioitu, että ministeri on ministeri, vaikka puhuisi missä. – Niin tietysti onkin, mutta Raamattuun vedotessaan Räsänen on tässäkin arvioinnissa vahvoilla.

Päivi Räsänen osaa selittää maalliset ja hengelliset sanansa erittäin taitavasti. Raamatun perusteella voi asiat esittää etu- ja takaperin, ja aina selittäjä on omasta näkökulmastaan oikeassa. Siksi raamatunselityksillä ovat ihan omat paikkansa. Pintajulkisuus ei ole yksi niistä.

Menot