fbpx
Uutiset

Räsänen: Suomi voi jäädä kriisirahaston ulkopuolelle

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mielestä Suomi voi jäädä EU:n pysyvän kriisirahaston (EVM) ulkopuolelle, mikäli yksimielisyysperiaate ei toteudu.

-Määräenemmistöpäätöksentekoon perustuvaa pysyvää kriisirahastoa ja Suomen perustuslakia ei pidä ryhtyä sovittamaan yhteen juristikikkailulla ja keinotekoisia porsaanreikiä etsimällä. Suomen perustuslain lähtökohta on maamme itsemääräämisoikeus omiin talousratkaisuihimme ja sitä ei tule nakertaa, sanoi Räsänen Hämeenlinnassa lauantaina.

Määräenemmistöpäätöksenteko loukkaisi Räsäsen mukaan kansallista suvereniteettia ja eduskunnan budjettivaltaa, sillä Suomi saattaisi joutua kasvavaan rahoitusvastuuseen kriisirahastossa vastoin eduskunnan ja hallituksen omaa kantaa.

-Helppoja ratkaisuja ei ole, euron hajoaminen tai siitä irrottautuminen toisi todennäköisesti mukanaan syvän laman, pankkeja kaatuisi, yrityksiä menisi ryminällä konkurssiin ja työttömyyslukemat räjähtäisivät käsiin. Demokraattisen päätöksenteon kaventaminen ja jäsenmaiden budjettivallan supistaminen eivät ole ratkaisu ongelmaan, Räsänen muistutti. (HäSa)

Menot