Uutiset

Raskain jaloin parasta vauhtia

Karkkilalainen Jukka Salo piti parasta vauhtia lauantaina juostussa Heinäjoki-hölkässä. KU-58:n värejä kantavan Salon, 30, voittoaika oli hyvä 31.23, mutta mies itse oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen juoksuunsa.

– Omaan tasoon nähden tätä ei nyt voi edes juoksuksi sanoa. Viikon takainen Lempäälän puolimaraton painoi vielä pahasti jaloissa. Ihan kuin jaloissa olisivat olleet parin kilon ylimääräiset punnukset. Aikani olisi ollut ainakin 40 sekuntia parempi, jos jalat olisivat olleet kunnossa, Salo sanoi

Salo hallitsi kisaa joka tapauksessa alusta loppuun, Toiseksi tullut Teivo Stayersin Aki Niemi hävisi hänelle 25 sekuntia. Kolmas oli Heinolan Iskun Reijo Ronnila, joka ehti maaliin kaksi ja puoli minuuttia voittajan jälkeen.

Heinäjoki-hölkkään lähti tällä kertaa 51 juoksijaa. Turengin Sarastuksen junailema hölkkä avasi myös kauden Ilves-cupin, johon kuuluvat lisäksi Puuhamaa-juoksu, Kustaan kymppi ja Kiipula-hölkkä. Salo oli ensimmäistä kertaa juoksemassa Heinäjoen maisemissa.

– Ihan hyvä ja juostava reitti. Valitettavasti en päässyt nyt näiden jalkojeni takia juoksusta herkuttelemaan, hän tuumi.

Omat kappaleensa ansaitsee Janakkalan Janan vasta 12-vuotias Ville Harju, joka jaksoi 9,5 km:n reitin kärkipäässä. Hänen aikansa oli 37.35.

Nimi kannattaa panna korvan taakse. Voi olla Harjun Villestä kuullaan vielä paljon, kun puhe kääntyy kestävyysjuoksuun.

– Ihan hyvin meni. Kesällä juoksen tonnia ja vähän kaikenlaista. Ratamatkat ovat kuitenkin vähän liian lyhyitä, juniori jutteli.

Hän on juossut jo puolimaratoninkin. Viime syksynä KiipFitissä se taittui aikaan 1.43 – silloiselta 11-vuotiaalta kunnioitettava tulos.

– Vanhempana juoksen radalla vitosen ja kympin kisoja ja varmaan myös maraton kuuluu ohjelmaan, Harju tuumi Sarastuksen majan pihalla.

Kari Virtanen oli 18 km:n reissun paras ajallaan 1.09.14.

Naisista parasta vauhtia pitivät Tarmon Anu Ojanen ja Tuula Yrjölä. Ojanen voitti N45-sarjan ajalla 40.57 ja Yrjölä N55-sarjan ajalla 40.59. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic