Uutiset

Ratkaisu jäi torstaiksi

HPK pääsi askelta lähemmäs jääkiekkoliigan pudotuspelejä, kun se voitti Rauman Lukon jämäkällä vieraspelillä puhtaasti 4–0 (1–0, 1–0, 2–0) tiistaina.

Pelin henki on torstaina selvä. HPK on saatava Liigan runkosarjan päätöskierrokselta piste Ilvestä enemmän. Kerho saa Rinkelinmäelle vieraakseen tiistaina paikkansa säälipleijareihin varmistaneen Helsingin IFK:n ja Ilves pelaa kotiottelun Lukkoa vastaan.

Tiistain Rauman ottelussa kirjoitettiin myös hämeenlinnalaista jääkiekkohistoriaa. Marko Tuulola, 43, sai pakkiparikseen oman poikansa Joni Tuulolan, 18.

Joni Tuulolan liigadebyytti oli loistava. Hän pelasi kolmessa erässä yhteensä 26 vaihtoa. Debytantin iltaa komisti maali. Eikä se ollut mikä tahansa maali, vaan komea yksilösuoritus. Kaiken huipuksi nuorempi Tuulola oli kaukalossa kolmen HPK:n maalin aikana.

– Maanantaina kuulin vihjeen, että pelaan tiistaina ja aamulla se selvisi lopullisesti. Omasta mielestäni pärjäsin hyvin liigavauhdissa. Lähdin pelaamaan omaa peliäni, enkä miettinyt pelin tärkeyttä, Joni Tuulola selvitti.

Hän kehui isänsä merkitystä koko uralleen ja myös liigadebyytissä.

– Isä käski pelaamaan nimenomaan omaa peliäni. Oli siinä fläppitaulukin käytössä. Kaikkihan tietävät, että se tykkää niistä fläppitauluhommista.

Joni on pikkuveljensä Eetun kanssa saanut pienestä pitäen asiantuntijan neuvoja kotonakin.

– Onhan se ollut hyvä asia. Omalla tavallaan isä on ollut minun esikuvani aina.

Hieno maali

Marko Tuulola sai kuulla tiistaiaamuna, että hän pelaa illalla oman poikansa parina.

– Ajattelin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana katsoa siellä vähän pojan perään. Sen jälkeen poika saikin katsoa minun perääni. Olihan se hieno peli. Ja se maali. Nuorilta miehiltä sellaisia voi tulla. Meillä vanhemmilla ei taito aina riitä eikä uskallus. Meillä on selkärangassa pelitapajutut.

– Se maali tuli selkärangasta, kynäilyään selvittänyt juniori-Tuulola vahvisti.

HPK-ikonin yksi haave toteutui tiistaina ja torstaina on uusi yhteinen peli edessä: kotiottelu ja runkosarjan viimeinen peli.

– Perhosia oli nyt vatsassa. Voi olla, että torstain kotipeli on kuitenkin erilainen. On hienoa, jos pääsen sen pelaamaan. Katsomossa on paljon tuttuja, Joni selvitti.

Marko Tuulola lopettamassa?

Marko Tuulola vihjasi Raumalla, että torstain kotiottelu saattaa olla hyvinkin hänen viimeinen runkosarjan ottelunsa jääkiekkoliigassa.

– Ainakin toistaiseksi, hän naurahti.

– Nautin pelaamisesta, mutta aikansa kutakin. Olen sujut sen asian (lopettaminen) kanssa ja nyt kun poikakin on tullut jo liigaan…

HPK:n hurja putki

HPK pelasi tiistaina jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Juuse Sarokselle nollapeli oli kauden seitsemäs ja hän nousi samalla Liigan tulokasveskareiden nollapelien ennätysmieheksi Riku Heleniuksen rinnalle.

Raumallakin Saros oli sanalla sanoen loistava – niin kuin koko joukkue.

Joonas Vihko teki Kerhon avauserän maalin ja liittyi vähän myöhemmin sairaslistalle. Juniori-Tuulola kynäili toisen erän maalin ja kolmannessa erässä iskivät Teemu Rautiainen (1+1) ja Juha Kiilholma (1+1).

– Ollaan pelattu olympiatauon jälkeen rohkeasti ja tietyllä tavalla paineettomasti. Sitä ennen sössittiin itse mahdollisuuksia. Nyt voi torstaina olla kuitenkin isompi palkintokin tiedossa, Marko Tuulola sanoi.

Tyytyväinen Arvonen

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui omiaan ja ihan aiheesta.

– Puolustimme erittäin hyvin. Paikkoja meillä ei ollut hirveästi, mutta ne olivat laadukkaita paikkoja. Joukkueen ilmeeseen ja moraaliin olen todella tyytyväinen.

Arvonen muistutti, että mitalilla on aina kaksi puolta.

– Ei meidän sarjatilanteemme näyttänyt hyvältä tauolla. Sellaisissa paikoissa on kaksi mahdollisuutta: joko taistelet tai luovutat.

HPK valitsi sen taistelun.

– Siitä olen pelaajille kiitollinen.

Joni Tuulolan debyytti sai Arviosenkin hymyilemään.

– Ihan huikean maalin teki. Ja pelasi muutenkin hyvin, valmentaja arvioi.

Arvonen toivoi, että Ritariareena täyttyy torstaina.

– Joka tapauksessa me haluamme voittaa runkosarjan viimeisen ottelun – käy sitten sarjatilanteessa miten käy.

HPK:n nykyjoukkueen pelaajat ja valmentajat ansaitsevat kehunsa ja varmasti senkin, että mökki täyttyy torstaina. (HäSa)

 

Asiasanat