fbpx
Uutiset

Ratkaisu siirtyi kaksi viikkoa – saunatilassa asuvien perussuomalaisten kansanedustajien korvauksia pohditaan vielä

Eduskunnan kansliatoimikunta aloitti tänään kahden perussuomalaisen kansanedustajan asumisjärjestelyjen käsittelyn. Päätöksiä ei vielä tehty. Kansliatoimikunta harkitsee edustajien saamien kulukorvausten takaisinperintää.
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.).

Eduskunnan kansliatoimikunta jatkaa saunatilassa asuvien perussuomalaisten kansanedustajien, Teuvo Hakkaraisen (ps.) ja Ville Vähämäen (ps.) asian käsittelyä kahden viikon kuluttua pidettävässä seuraavassa kokouksessaan.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan kansliatoimikunta kävi torstaina läpi laajan asiakirja-aineiston ja keskusteli vilkkaasti asiasta.

– Edustajat kysyivät tarkentavia kysymyksiä asiakirjoista, Rauhio selvitti keskustelun kulkua.

Kansliatoimikunta ei vielä keskiviikkona käsitellyt kulukorvauksien mahdollista takaisinperintää.

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat antaneet selvityksensä eduskunnalle asumisjärjestelyistään. Rauhion mukaan asiakirjoja ei tarvita enää lisää.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) sanoo selvityksessään, että hän ei tiennyt, ettei hänen kakkosasunnokseen vuokraamassaan saunatilassa saa asua. Eduskunnalle antamassaan selvityksessä Hakkarainen kirjoittaa, että Ville Vähämäki (ps.), jonka kanssa hän saunaa vuokrasi, ei kertonut hänelle asiasta.

Vähämäki kertoi omassa selvityksessä olleensa siinä uskossa, että hänen kakkosasunnokseen vuokraamansa huoneisto on ollut asumiseen tarkoitettu. Vähämäen mukaan vuokranantaja on ollut tietoinen siitä, että asuntoa käytetään kakkosasuntona, eikä ollut siihen puuttunut.

 

Teuvo Hakkarainen ja Ville Vähämäki ovat vuokranneet Taka-Töölössä sijaitsevaa kerrostalon 62 neliön saunatilaa, joka ei ole asuinhuoneisto. Tilan omistaa poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, kokoomuspoliitikkonakin tunnettu ylikomisario Dennis Pasterstein.

Maakunnista tulevat kansanedustajat saavat eduskunnalta korotettua verotonta kulukorvausta kakkosasunnon kuluja varten. Kakkosasunto nostaa kansanedustajien verottoman kulukorvauksen noin 1810 euroon. Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien edustajille korvaus on vajaat 990 euroa ja muille 1 315 euroa.

Eduskunta on jo keskeyttänyt Hakkaraisen ja Vähämäen korotetun kulukorvauksen maksamisen. Vähämäen ja Hakkaraisen asumisjärjestelyn paljastuminen johtaa siihen, että eduskunta tulee pyytämään kansanedustajilta vuokrasopimuksen lisäksi myös isännöitsijäntodistuksen kakkosasunnosta. Isännöitsijäntodistuksesta selviää, mihin tarkoitukseen asunto on tarkoitettu.

Hakkarainen on saanut asumisjärjestelystä verotonta kulukorvausta noin 29 000 euroa ja vähemmän aikaa kellari- ja saunatilassa asunut Vähämäki noin 13 000 euroa. Vuokraa kaksikko on maksanut yhteensä 695 euroa kuukaudessa tilat omistavalle ylikomisario Dennis Pastersteinille.

 

Menot