fbpx
Uutiset

Rattijuopot työllistivät poliisia maanantaina

Eilinen osoitti, että ihan oikeaa elävää poliisia tarvitaan liikennettä valvomaan ja ihmisiä valistamaan.

Puolen päivän jälkeen poliisi pysäytti kuljettajan Hämeenlinnan Jukolassa. Puhalluskokeessa kävi ilmi, että kuljettaja oli 1,3 promillen humalassa ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Kello kolmentoista jälkeen tuli ilmoituksia autoilijasta, joka ajeli niin ikään Jukolassa koko kadun leveydeltä ja välillä ruohikollakin. Eteläkadulla vastaantulevat joutuivat väistelemään häntä ja Sibeliuksenkadulla auto oli torpata moottoripyörän liikenteestä. Auto oli torilla parkissa, kun poliisitkin pääsivät paikalle. Miehen testit näyttivät nollaa, mutta lääkkeitä hän kertoi nauttineensa. Itse hän kuvaili niiden vaikutusta niin, että tie näkyi välillä kolmena tai neljänä.

Puoli neljän aikaan iltapäivällä hiukan alle 80-vuotias nainen ajeli Pitkätanhuankadulta Tiiriöntielle. Tämä kolmion takaa risteykseen ajanut nainen ei havainnut Tiiriöntietä Pälkäneen suunnasta tullutta autoa. Pelti rytisi risteyksessä, mutta vakavilta vammoilta selvittiin.

Samaan aikaan puoli neljältä iltapäivällä valtatie 10:llä kuorma-auto ajoi asfalttilastissa Rengossa kohden Forssaa. Kuski huomasi Topenontien risteyksessä kääntymässä olevia autoja. Hän päätteli, ettei saa autoaan pysähtymään ja vaarana olisi jyrätä henkilöautot. Hän päätti väistää toisen kaistan kautta. Vauhtia ja käännöstä oli liikaa ja kuorma-auto kaatui ojaan, jonne myös asfalttilasti levisi. Kuljettaja ei loukkaantunut tapahtumassa.

Puoli seitsemän aikaan illalla poliisi tunnisti tutun miehen autolla sompailemassa Katumalla. Miehellä on aikaisemmin lukuisia tuomioita rattijuopumuksista ja kortitta ajamisesta. Vaikka kuljettaja oli tällä kertaa selvin päin, oli tämä yhdestoista kerta kortitta ajelua tänä vuonna.

Yhdeksältä Luopioistentieltä Tuuloksessa ajeli vähän alle kuusikymppinen mies valtatielle. Poliisi oli saanut muilta miehen ajelun nähneiltä vihiä ja mies puhaltelikin alkometriin 2,9 promillea.

Menot