fbpx
Uutiset

Rauhan kevät koitti Riihimäelle

Rauhankasvatus ja erilaisuuden hyväksyminen olivat kantavia teemoja, kun Uramon koulun 1A-luokka osallistui aikaisemmin keväällä Riihimäen Soroptimistiklubin projektiin.

Työskentelyn tuloksena syntyi lähes sata piirustusta, jotka on koottu noin kuukauden kestäväksi Rauhan kevät -näyttelyksi Riihimäen kirjastoon.

Projektin vetäjä ja soroptimistisisar Sirkka Helenius kertoo, että projektin avulla pyrittiin herättelemään rauhankasvatusaatetta koulussa. Projektiin osallistui vain yksi riihimäkeläisluokka. Soroptimistiklubi kuitenkin toivoo, että näyttely innostaisi muitakin opettajia ja lapsia tarttumaan aiheeseen.

Piirustukset syntyivät luokanopettaja Kirsi Ala-Mutkan vetämien lukutuokioiden ja keskusteluiden tuloksina. Soroptimistiklubin suosittelemien kuuden kirjan avulla ensiluokkalaiset johdateltiin pohtimaan varsinaisia teemoja.

Kirjalistalla olivat muun muassa Ingvor Goyerydin Sarika, tyttö Intiasta sekä Ruprechtin ja Wilkonin Kadonnut sateenkaari.

– Kaikki tarinat olivat mielenkiintoisia ja lapset pystyvät eläytymään niihin, luokanopettaja kiittelee.

– Sota ei niinkään herättänyt lapsissa tuntemuksia. Heitä kiinnosti ehkä enemmän se, miten yksilöä kohdellaan huonosti.

Piirustussessioihin osallistunut Minna Räty kehuu oppineensa lukutuokioiden avulla pitämään tarinoista. Tarinoiden opetuksetkaan eivät jääneet lapsilta huomaamatta. Niko Ristaho esimerkiksi muisti kanitarinasta seuraavan opetuksen:

– Muut kanit oppi, ettei ulkonäöllä ole väliä, vaan sillä, kuinka kiva toinen on, hän tiivistää.

Soroptimist International (SI)

– maailmalaajuinen naisten järjestö

– toimii ihmisoikeuksien hyväksi

– edistää naisten asemaa, tasa-arvoa ja toimii rauhan puolesta

– ei ota kantaa poliittisiin tai uskonnollisiin kysymyksiin

– klubeja 124 maassa

– jäseniä noin 93 000

– Suomessa jäseniä noin 1 400

www.soroptimistit.fi

Menot