Uutiset

Rauhankadun varteen suunnitteilla kuusikerroksinen hotelli

Skogsterin talon takana sijaitsevalle tyhjälle tontille suunnitellaan kuusikerroksista hotellirakennusta. Rauhankadun puolella sijaitseva tontti on tällä hetkellä parkkipaikkana.

Hanke on edennyt rakennuslupakäsittelyyn ja Kiinteistö Oy Uusi Skogster on hakenut tontille poikkeamislupaa.

Poikkeamislupaa haetaan, koska suunnitelmat ylittävät sallitun rakennusoikeuden 75 neliömetrillä. Hotellista on myös tulossa korkeampi kuin kaava sallisi. Autopaikat on suunnitelmissa osoitettu autohalliin.

Suunnitelmista jätetty huomautus

Kaupunki on hoitanut jo naapureiden kuulemisen ja rajanaapurina oleva taloyhtiö on jättänyt hotellisuunnitelmista huomautuksen. Huomautuksessa todetaan muun muassa rakennuksen olevan huomattavasti korkeampi kuin muut korttelin rakennukset, eikä sen katsota tekevän oikeutta suojelukohteillekaan.

Tontilla sijaitsee kolme rakennustaiteellisesti avokkaaksi tai kaupunkikuvan kannalta tärkeäksi osoitettua vanhaa rakennusta. Nämä ovat Skogsterin asuintalo, jossa nykyisin toimii ravintola Piparkakkutalo, Skogsterin entinen tavaratalo sekä punatiilinen Pohjan talo.

Itse rakennuspaikkaa pidetäänkin vaativana lähinnä näiden vieressä sijaitsevien rakennusten vuoksi. Uudisrakentamisella katsotaan olevan vaikutuksia myös Hämeenlinnan kirkon tornin näkymiseen kaupunkikuvassa.

Hotellihankkeen taustalla vaikuttaa Palmacraft-yhtiö, jonka hallituksessa istuu hämeenlinnalainen ravintoloitsija Veikko Lindholm. Lindholmia ei tavoitettu kommentoimaan suunnitelmia perjantaina.

Palmacraft osti Skogsterin talon takana sijaitsevan tyhjän tontin Skanskalta. Skanska suunnitteli tontille asuinkerrostaloa, jossa olisi ollut myös toimistotilaa. Varauksia toimistoihin ei tullut, naapurit valittivat hankkeesta ja Skanska luopui tontista.

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee poikkeamislupahakemusta ensi keskiviikon kokouksessaan. Päätösehdotuksessa esitetään muun muassa, että hakemuksessa esitettyä rakennusoikeuden ylitystä ei hyväksyttäisi. (HäSa)

Päivän lehti

18.1.2020