Uutiset

Rauma rankaisi kulmista

Ihan hyvää peliä ja maalipaikkojakin riittävästi, mutta käteen jäi nolla pistettä – siinä tiivistettynä Hämeenlinnan Härmän historian ensimmäinen ottelu jalkapallon naisten Ykkösessä.

Pullerin mainiolla tekonurmella vieraillut FC Rauma oli lopulta emäntiään parempi maalein 3–1 (2–0). Härmän ainokaisen ja seurahistorian ensimmäisen maalin naisten sarjapelissä teki Laura Långvik, jonka kaukolaukaus sivurajan tuntumasta yllätti Rauman maalissa pelanneen Noora Tallilan aivan ottelun loppuminuuteilla.

Härmä joutui takaa-ajajaksi noin 20 minuutin pelin jälkeen, kun Rauma onnistui maalinteossa kulmapotkusta. Maalin teki vahva kärkipelaaja Orieka Hope. Viisi minuuttia myöhemmin pallo oli uudelleen Härmän maalissa ja taas kulmapotkusta. Tällä kertaa päänsä sai palloon ensimmäisenä Katri Juhola, eikä Sara Ingetillä ollut mitään mahdollisuuksia torjua.

Paljon paikkoja

Sen jälkeen paikkoja siunaantui lähinnä Härmälle. Långvik oli onnistua maalinteossa jo avausjaksolla, mutta hänen yrityksensä siivottiin pois maaliviivalta. Sari Lapikisto puolestaan laukoi muutamasta metristä yli Alisa Ollikaisen hyvän esityön jälkeen. Toisella jaksolla parhaat paikat tulivat Ollikaiselle. Nopeudellaan vaikeuksia vastustajalle aiheuttanut hyökkääjä pääsi kahdesti läpi, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ensimmäisen yrityksen Rauman maalivahti Tallila torjui ja toinen yritys pomppi maalin ohi.

Rauma pääsi vielä tekemään kolmannen maalin ennen Härmän kavennusta, kun Satu Mäkinen onnistui maalinteossa.

Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Meillä oli hyviä maalipaikkoja, mutta maalin tekeminen on aina vaikeaa. Peliin olen todella tyytyväinen. Ottelu oli tasainen, mutta vastustaja onnistui parista erikoistilanteesta. Lopussa nostin Hämäläisen Elinaa ylemmäksi, eikä meillä ollut alakerrassa enää kuin kolme pelaajaa. Kolmas maali tuli sitten siitä. Ensimmäiseksi peliksi tämä oli kuitenkin hyvä. Moni varmasti jännitti, mutta pystyimme pelaamaan kunnolla ja välillä aika rauhassakin, Laihanen analysoi.

Hyvä jatkaa

Jatkoa ajatellen avausottelu antoi lupauksia.

– Tulos oli tietysti huono, mutta pelillisesti olimme tasaisia ainakin heitä vastaan. Maalipaikkojen saaminen on jo iso asia, Laihanen muistutti.

Omasta joukkuestaan Laihanen kehaisi Ollikaista, puolustuksessa urakoinutta Kaisu Gratschevia ja maalivahti Sara Ingetiä.

– Koko alakerta kyllä puolustaa hyvin. Sara on maalissa sellainen, ettei meille kovin helposti maaleja saa tehtyä. Kaikille pitää kuitenkin nostaa hattua. Tästä on oikeasti hyvä lähteä eteenpäin, Laihanen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic