Uutiset

Räyskälä vaihtaa johtajaa

Räyskälä-Säätiö täyttää syksyn aikana toiminnanjohtajan paikan. Pari vuotta johdossa työskennellyt Riku Rissanen jätti tehtävän heinäkuussa ja tilalle kutsuttiin hänen edeltäjänsä Mari Heikkilä.

– Minä en ole hakenut tehtävään uudelleen. Loppusuoralle edenneet opintoni vievät kaiken ajan, väliaikaisesti tehtävää hoitava Mari Heikkilä toteaa.

Hyppääjät evakkoon kentältä

Uusi toiminnanjohtaja saa tehtäväkseen jatkaa alueelle suunnitellun Air Parkin toteuttamista ja kentän valmistelua vuoden 2014 purjelennon maailmanmestaruuskilpailuja varten.

Kentän toiminnan suunnittelua haittaa parhaillaan ympäristölupa, joka rajoittaa kentän iltakäyttöä.

Tyyntyvän iltasään käyttökielto on lopettanut kentältä kokonaan laskuvarjohypyt ja vähentänyt purjekoneiden ja ultrakeveiden koulutuslentoja.

– Hämeen laskuvarjokerho siirtyi keväällä Vesivehmaan kentälle.

Mari Heikkilä toteaa vähenevän käytön näkyvän toimintaluvuissa ja heikentävän taloutta. Hän uskoo kuitenkin toiveikkaana, että vuoden kuluttua päivitettävässä ympäristöluvassa päästään entiseen 9-21 käyttöaikaan.

– Kokeilemme säätölapapotkurin vaikutusta melutasoon. Lisäksi ajatuksena on rajoittaa ongelmiin johtaneen noususuunnan käyttöä.

Motellipaikat vielä kuvioissa

Mari Heikkilä kertoo säätiön nyt käynnistävän Air Parkin hankesuunnittelun rahoitusratkaisuineen.

– Tavoitteena on saada MM-kisoihin mennessä rakennettua vapaa-ajanrakennuksia ja päärakennus. Myös kiitoratojen päällystys on välttämätöntä.

Air Park on toteutuessaan alue, jolla lentokentän yhteydessä on harrastajille vapaa-ajan asuntoja ja päärakennuksessa ravintola, toimistot, koulutustilat ja mahdollisesti myös majoitustiloja. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020