Urheilu Uutiset

Reija Lundén keilasi mestariksi

Helsinkiläinen GB-seuran Reija Lundén voitti ylivoimaisesti senioreiden Suomen mestaruuden Hämeenlinnan keilahallissa. Lundén kukisti kahden sarjan loppuottelussa hyvinkääläisen Tuula Tammisen pistein 507–418. Kolmanneksi sijoittui välierässä Tammiselle hävinnyt Mercuryn Leena Jokiniemi.

Naiset keilasivat finaalin aluksi seitsemän sarjan osion. Jo tuossa vaiheessa Lundén keilasi koko joukon kovinta peliä. Seitsemän sarjan tulos 1645 (keskiarvo 235 pistettä/sarja) oli yli 130 pistettä parempi kuin toisena olleen Tuula Tammisen. Leena Jokiniemi ei pystynyt missään vaiheessa Tammista uhkaamaan ja varmisti paikkansa välierään vasta viimeisessä sarjassa.

Tuula Tamminen jatkoi vahvasti välierässä ja voitti ensimmäisessä sarjassa pahojen vaikeuksien kanssa painineen Leena Jokiniemen murskaavasti 236–147. Toisessa sarjassa Jokiniemikin pääsi peliin mukaan, mutta tehtävä oli mahdoton, etenkin, kun Tamminen jatkoi hyvää peliään. Toisenkin sarjan Tamminen voitti 211–178 ja koko matsin yhteispistein 447–352.

Loppuottelun Lundén ja Tamminen aloittivat tasaväkisesti. Ensimmäinen sarja kääntyi Lundénin eduksi lopun kaatojonolla pistein 239–214. Toinen sarja olikin sitten Lundénin näytöstä. Neljännestä ruudusta alkaen hän merkkautti tulostaululle pelkästään kaatoja ja voitti sarjan pistein 269–204 ja Suomen mestaruuden yhteistuloksella 207–418.

– Oli kyllä hyvä päivä. Heitin ihan älyttömän hyviä heittoja koko ajan, Lundén kertoi pelin jälkeen.

– Loppuottelu oli aika hankala. Siinä kuutosradalla jäi kolme kertaa kymppi, mutta ajattelin vaan, että vedetään vieläkin vähän paremmin. Tiesin kyllä, että vaikka se round robin meni niin hyvin, finaalissa voi mitä tahansa tapahtua. Olihan Tuulakin heittänyt hyvin. Hänelle tuli siinä muutama virhe ja niissä sain tilaisuuteni. Kasiruutuun sain kuutosradalla ensimmäisen kaadon ja siihen jonon. Koko päivän oli niin, että kun sain radan haltuun, pystyin pitämään sen koossa, mestari kertasi finaalin tapahtumia, mestari jatkoi.

Senioreiden SM kilpailut huipentuvat miesten loppukilpailuun sunnuntaina kello 10 alkaen. Mestari on selvillä pitkän päivän jälkeen noin kello 18.

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020