Uutiset

Reki ympäri ja täysillä toiseen suuntaan

Kun kansanedustaja Mika Lintilän(kesk.) työryhmä oli saanutYleisradion rahoitusmallista päätöksensä tehtyä, ministeri Suvi Lindén (kok.) riemuitsi, että työryhmän mietintö on innovatiivinen. Siinä niputettiin vuorineuvoksien ja pienellä eläkkeellä elävien ihmisten maksukyky samanlaiseksi. Se ei voi olla oikein.

Heräsikö ministerin omatunto, kun hän pyörsi entisen kantansa tyystin juuri ennen päätöksentekoa. En usko siihen. Luulen, että ministeri tajusi kansan syvän vastustuksen asiaa kohtaa. Heräämiseen vaikutti varmaankin myös, että vaalit ovat tulossa vuoden päästä.

Sanotaan, että kansan poliittinen muisti on vaalikauden mittainen. Ministeri taisi havahtua, että vuodessa kansa ei unohda niin epäoikeudenmukaista päätöstä, jota oltiin tekemässä.

Ei muuta kuin reki ympäri ja täyttä vauhtia toiseen suuntaan. Eduskunnasta tipahtamisen pelko taisi olla perin suuri.

Merkillisintä asiassa on, kun ei ole ainakaan julkisuudessa yritetty löytää säästöjä Yleisradion kuluihin. Kun koko kansa on pantu laman maksutalkoisiin, niin poliitikkojen suurin huoli on ollut, kuinka Ylen rahoituksen tasoon ei vain koskettaisi. Pelin avasi kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) ja muut menivät laulukuoroon innolla mukaan.

Kyllä Ylen tarjonnassa on niin paljon ohjelmia, joiden karsimista pitäisi miettiä. Kulurakenteeseen vaikuttaisi, jos juontajien parimiehitystä vähennettäisiin vaikkapa alueradioissa. On tuskin välttämätöntä olla kahden juontajan nauramassa toistensa jutuille juontamisen lomassa.

Sulo Rasilainen

Hämeenlinna

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic