Uutiset

Remeksen kyyti kohdallaan

Enduron MM-sarjan hyvin aloittanut Eero Remes antoi näytteen vauhdistaan lauantaina Parolannummella ajetussa cross countryn kesän ensimmäisessä SM-osakilpailussa. Tuusulan Moottorikerhoa edustava Remes kukisti kahden tunnin kisassa toiseksi ennättäneen Helsingin Moottorikerhon Toni Erikssonin minuutilla ja 22 sekunnilla.

Panssari CC -kisan A-luokan kolmannesta sijasta käytiin kova kisa, jossa lopulta pitemmän korren veti NMK:n Roni Nikander ennen HMK:n Henric Stigelliä.

Eero Remes, 28, osasi lisätä kyytiään juuri oikeassa kohdassa Parolannummen 9,3 kilometrin mittaisella lenkillä. 250-kuutioisella nelitahtisella TM:llä ajava kuski näki alussa kärjessä päästelleen Toni Erikssonin kurvaavan tankkaukseen, ja silloin mies iski.

– Pääsin kärkeen ja annoin mennä reippaammin pari kierrosta. Toni jäi sen verran, ettei hän enää ennättänyt edelleni oman tankkaukseni jälkeen, Remes muisteli.

Remeksen voitto ei ollut kovin suuri yllätys, sillä mies on neljän startin jälkeen enduron MM-sarjassa toisena E1-luokassa. Suomalaista paremmin MM-kauden on aloittanut vain ranskalainen Cristophe Nambotin, jonka kovimmaksi haastajaksi Remes nousi Portugalin kisan kahdella kakkossijalla.

– Seuraavat kaksi MM-osalähtöä ajetaan viikon kuluttua Kreikassa. Maailmanmestaruustaiston kannalta tärkeät lähdöt ovat vuorossa kesäkuussa, jolloin ajamme Suomessa (Heinolassa) ja Ruotsissa. Kausi on alkanut ihan hyvin, mutta toivottavasti pystyn vielä lisäämään vauhtiani kauden mittaan, Remes sanoi.

Täyttä Cross countryn SM-sarjaa Remes ei ennätä tällä kaudella ajaa.

– Kyllä tämä Parolan kisa jää ainoaksi cc-kisaksi, vaikka laji ihan hieno onkin. Endurossa emme aja ihan näin pitkiä etappeja, mutta hyvää harjoitusta tämä meillekin on. Toista sataa kuskia viivalle keräävissä pölyisissä lähdöissä saa olla aina tarkkana, Remes kuvaili.

Remes kehui myös Panssari CC:n rataa.

– Todella hieno lenkki. Kärki ennätti ajaa yksitoista kierrosta, mutta pahoja reikiä reitille ei tullut kuin muutamaan paikkaan, Remes kertoi.

Eriksson puolustaa mestaruutta

Cross countryn Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut Toni Eriksson, 27, ei ollut harmissaan, vaikka sai taipua lauantaina Eero Remekselle. 300-kuutioisella kaksitahtisella KTM:llä kurvaileva Eriksson sai hyvän lähdön ja ennätti johtaa kisaa noin tunnin verran.

– Eero pääsi sitten ohitseni ja päätin lopussa vain varmistella kakkossijaani. Kärkikuskina oli tällä kertaa jostain syystä aika hankala ajaa, ihmetteli Eriksson.

Motocrossin erikoismies aikoo keskittyä jatkossa entistä enemmän enduroon.

– Voitin viime vuonna myös motocrossin ison luokan (MX1) Suomen mestaruuden, mutta enska on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän. Crossi on vielä tämän kauden päälajini, mutta katsotaan miten käy tulevina vuosina. Cross countryn mestaruuden puolustaminenkin on ohjelmassani, lupasi Eriksson.

Lauantaina Parolannummella ajettiin myös naisten ja nuorten tunnin kisa. Myös B-luokan kuskit ja veteraanit pääsivät näyttämään vauhtiaan suositussa metsämotoristien kisassa.

Panssari CC -kisa jatkuu sunnuntaina kello 9 alkaen. Toisena kisapäivänä nähtävää järjestävät muun muassa Parolan radalla ensimmäistä kertaa nähtävät sivuvaunulliset crossi-pelit, ATV:t ja työmönkijät. Sunnuntaina ajetaan myös harrastelijoiden kaksi lähtöä, joissa on kuskeja radan täydeltä. (HäSa)

Asiasanat