Uutiset

Remes pääsi vauhtiin Riihimäellä

Lauantaina tekniikkavikaan keskeyttänyt Eero Remes osoitti Riihimäen SM-enduron toisena kilpailupäivänä sunnuntaina, mistä puusta 29-vuotias järvenpääläinen ammattikuljettaja on veistetty. MM-sarjassa tällä hetkellä kakkosena oleva Remes voitti lauantain sankarin Roni Nikanderin minuutilla ja 41 sekunnilla.

Toisaalta Nikanderin ei kaikkeaan tarvinnut antaa, sillä kakkosluokan SM-kulta oli jo lauantain perusteella melkein taskussa. Kun päähaastaja, Riihimäen Kahvakoplan Jari Mattila kaatui heti ensimmäisellä maastokokeella, sai Nikander ajella varmistellen mestariksi.

Remes ei kaasuvaijeria säästellyt. Päijänne-ajo jäi väliin ja kun Riihimäen avauspäivä päättyi keskeytykseen, ei miehellä mestaruuspaineita enää ollut.

– Aamusta oli vähän motivaatio-ongelmia, mutta kyllä se siitä sitten taas lähti, Remes totesi.

– Ihan hyvä päivä kaikkiaan. Ei ollut mitään isompia tilanteita ja kaikki toimi. Reitti oli aika haastava. Kiviä ja kantoja oli noussut esiin, joten tarkkana siellä sai olla, Remes kuvaili.

Talvisen Päijänne-ajon voittaja, 24-vuotias vantaalainen Antti Hellstén, taisteli voimien ehtymisestä ja kahdeksannen maastokokeen kaatumisestaan huolimatta luokan kolmospaikalle. Se riitti tuomaan Hellstenille SM-kultaa. Mestaruus maistui, sillä kotikisa Vantaalla jäi loukkaantumisen takia väliin.

Remes ei mahtunut edes mitaleille. Miehen tavoitteet ovat kuitenkin Suomen rajojen ulkopuolella.

– Olin loppupisteissä ehkä joku neljäs tai viides. Ensi vuosi jatkuu tutuilla kuvioilla. Samassa tiimissä ajetaan ja MM-sarjaa kierretään, Remes tiivisti.

Tarkkalalle mestaruus

Vaikka Mattila taipui kakkosluokassa hopealle, juhlitaan Riihimäellä sentään yhtä kultamitalia. Marko Tarkkala pisteli vankan rutiinin voimin kilpakumppaninsa järjestykseen ja toisti lauantain temppunsa. Luokkavoitto heltisi runsaan 33 sekunnin erolla Mika Tammiseen. Pitkältä sairauslomalta palannut 20-vuotias jämsäläinen ajoi uransa parasta vauhtia.

Tarkkalaa ei Tamminen päässyt silti yllättämään.

– Ihan silleen se meni, kun olin vähän ajatellutkin. Sain jo lauantaina ajamalla sen verran eroa, että pystyin kontrolloimaan tilannetta. Tänään oli ihan sama juttu. SM:n kannalta homma oli ensimmäisen päivän jälkeen jo hyvällä mallilla. Toni (Eriksson) pysyi takana. Toni voitti Päijänteellä luokan ja minä olin toinen. Vantaalla, joka oli hänelle kotikisa, otin henkisesti tärkeän luokkavoiton, Tarkkala hymyili.

Tarkkalalle suomenmestaruus oli neljäs.

– Tuli aikanaan yhden kauden jälkeen jo lähdettyä maailmalle, joten SM:t jäivät vähemmälle. Nyt kun olen lopettanut kansainvälisellä tasolla käyn kiusaamassa nuorempia, Tarkkala vitsaili. (HäSa)

Asiasanat

Menot