Uutiset

Remontti sulkee ensiavun kriittisimmän alueen

Ambulanssiovi, ensihoitohuone sekä 20-paikkainen seurantatila väistyvät päivystysklinikan lattiaremontin tieltä muihin tiloihin Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Kriittisten potilaiden hoito järjestetään evakon aikana jo remontoidulla alueella sekä erikoissairaanhoidon tarkkailuosaston tiloissa.

Edelleen tarkkailuosasto siirtyy eri tiloihin ja samalla sen paikkamäärä puolittuu.

Päivystysklinikan lattiaremontti etenee nyt toiseen vaiheeseensa. Kyseessä on kolmivaiheisten korjaustöiden vaikein vaihe, sillä remontti tehdään nyt potilaiden hoidon kannalta ensiavun kriittisimmällä alueella, jossa hoidetaan erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat.

Omin jaloin ensiapua hakeville ohjeet oveen

Vaikka remonttia tehdään niin sanotulla kuumalla alueella, tietää se käytännön järjestelyissä pieniä muutoksia myös ensiapuun yöaikaan omin jaloin käveleville potilaille

Pääsisäänkäynnin sisäovi on remontin aikana lukittuna iltayhdeksän ja aamuseitsemän välisenä aikana. Potilaat pääsevät sisälle tuulikaappiin, josta vartija ohjaa potilaat eteenpäin ensiapuun. Ohjeet potilaille löytyvät myös ensiavun ovesta. Järjestely johtuu siitä, että remontti ei enää mahdollista potilaat vastaanottavan hoitajan työskentelyn yhdessä pisteessä.

Päivystyspoliklinikan ylilääkäri Ari Palomäki uskoo, että potilaat ymmärtävät tilanteen hyvin.

-Toki ensiavussa välillä voi turhautua, jos joutuu odottamaan pitkään. Saattaa tuntua, ettei ensiavussa tapahdu mitään, kun ei näe, mitä kuumalla alueella tapahtuu, Palomäki toteaa.

Valmista voisi tulla keväällä 2013

Päivystysklinikan lattiaremontti on pahasti pitkittynyt. Viivästys johtuu siitä, että betonin kuivuminen on vienyt enemmän aikaa kuin odotettiin. A-vaihe saatiin valmiiksi kesäkuussa.

-Kun A-vaihe tuntui kestävän ja kestävän, otimme yhteyttä asiantuntijoihin, että voiko kuivumista jotenkin edistää, Palomäki kertoo.

-Alan osaajat sanoivat, että ei todellakaan. Jos kuivumista nopeutettaisiin, lattiasta tulisi hauraampi, ja sitä emme tietenkään halua.

Tällä kertaa halutaan varmistaa, että betoni on todella kuivunut ennen kuin lattiamatot on kiinnitetty.

Mikäli lattian kuivuminen B-vaiheessa kestää yhtä kauan kuin ensimmäisessä, päästään C-vaiheeseen syksyllä 2012. Aiemmin remontin toivottiin valmistuvan tuolloin, mutta nyt arvioidaan, että viimeinen vaihe olisi ohi keväällä 2013. (HäSa)