Uutiset

Rendulicilla kova halu kehittyä

 

Kroatialainen Borna Rendulic elää unelmaansa todeksi HPK:ssa. Eric Fehrin lädettyä NHL:ään nuori laituri hyppäsi hänen suuriin saappaisiinsa Kerhon ykkösketjuun Ville Viitaluoman ja Jere Sallisen rinnalle.
 
– Olen todella onnellinen, kun sain mahdollisuuden pelata ykköskentässä loistavien pelaajien kanssa. Minun täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa, ja toivottavasti saan pelata ketjussa vielä jatkossa.
 
Kasvavan vastuun mukana tulee myös suurempi paine. Rendulic on yrittänyt olla ajattelematta sitä ja pelata omaa peliään, joka onkin kulkenut mukavasti. Tehopisteitäkin on alkanut ropista.
 
– Sallinen ja Viitaluoma ovat auttaneet minua paljon. Viitaluoma on opettanut minulle asioita siitä asti, kun tulin joukkueeseen, hän kiittelee.
 
Epäonninen  avauspeli
Rendulicin kausi alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun hän loukkaantui heti kauden avausottelussa.
 
– Olin niin pettynyt ja epäonninen, kun sain luistimesta viillon nilkkaani. Jouduin heti kuukaudeksi sivuun. Harjoittelin toki jään ulkopuolella, mutta luistimen jalkaan laittaminen sattui liikaa. Tunnen haavan edelleen pelatessani.
 
Sairauslomansa päätyttyä Rendulic haki viiden ottelun verran pelituntumaa Mestiksestä. Kun hän vihdoin pääsi takaisin Kerhon paitaan, ensimmäistä liigamaalia ei meinannut tulla millään.
 
– Odotin maalia monta peliä ja jokaisen ottelun jälkeen olin ärsyyntynyt, koska en ollut onnistunut maalinteossa. Kun vihdoin tein avausosumani (4.1. Kuopiossa), se oli iso helpotus. Sen jälkeen pystyin rentoutumaan ja pitämään hauskaa jäällä.
 
Nuorena Suomeen
Rendulic muutti yksin Suomeen jo 15-vuotiaana. Muutto oli hänen mukaansa ainoa vaihtoehto jääkiekkourasta haaveilleelle nuorukaiselle, sillä Kroatiassa ei siihen aikaan pelattu hyvää lätkää.
 
– Olin Vierumäellä leirillä, ja siitä kaikki sai alkunsa. Tulin Tampereelle Ilveksen C-junioreihin try outille, mutta sieltä ei löytynyt minulle paikkaa, joten menin Seinäjoelle. Pelasin vuoden siellä, ennen kuin minut kutsuttiin Porin Ässiin, 20-vuotias laituri kertaa.
 
Porissa Rendulic vietti monta vuotta, mutta viime keväänä Ässät ilmoitti, että paikkaa liigajoukkueessa ei olisi tiedossa, vaan hänet laitettaisiin vuodeksi Mestikseen. Rendulic ei pitänyt ajatuksesta ja pyysi agenttiaan etsimään try out -paikan liigaseurasta.
 
– Agenttini löysi HPK:n, ja se oli minulle hyvä valinta. Olen ollut peliini melko tyytyväinen. Harjoittelen kovasti ja pyrin koko ajan oppimaan uutta. Olen vielä nuori, ja minulla on aikaa kasvaa pelaajana.
 
Rendulic on pyrkinyt parantamaan erityisesti puolustuspelaamistaan, jossa hän myöntää edelleen tekevänsä virheitä. Suurimmaksi vahvuudekseen hän mainitsee hyvän laukauksen.
 
– Vielä parempi siitä tulee, kun opettelen laukomaan jokaisesta kulmasta ja asennosta. Unelmani on tietysti jonain päivänä pelata NHL:ää tai ainakin KHL:ää, mutta menen kausi kerrallaan eteenpäin.
 
Kova usko omiin
HPK:n ja Rendulicin sopimuksessa on seuran optio ensi kaudesta, eli mikäli Kerho niin haluaa, Rendulic pysyy Hämeenlinnassa.
 
– Ensi kuun lopussa heidän on kerrottava, haluavatko he pitää minut vai eivät. Haluaisin todella paljon jäädä, mutta en ajattele sitä nyt, vaan keskityn tähän kauteen.
 
Rendulicilla on kova usko tämän hetkiseen joukkueeseensa ja siihen, että HPK pelaa pudotuspelejä pitkälle kevääseen.
 
– Meillä on tosi hyvä joukkue, ja voimme voittaa minkä tahansa joukkueen ongelmitta. Isoin tavoitteemme on olla runkosarjassa kuuden parhaan joukossa. Pudotuspeleissä voi sitten tapahtua ihan mitä tahansa.

Asiasanat