fbpx
Uutiset

Rengasliikkeet odottavat yhä pahinta ruuhkaa

Marraskuun puoliväli kolkuttelee jo ovella, ja vasta nyt rengasliikkeissä on päästy renkaidenvaihtosesongin makuun.

-Kolme viikkoa ollaan myöhässä tavallisesta aikataulusta, viime vuonna oli lokakuun puolivälissä täysi sesonki päällä, sanoo rengasasentaja Pasi Kesäläinen Parolan Rengas ja Auto -liikkeestä.

Rengasliikkeissä tahti kiristyy heti, kun elohopea painuu hetkeksi pakkasen puolelle. Tahdin ennakoidaan kiristyvän nyt entisestään, sillä ilmojen on ennustettu kylmenevän ensi viikosta lähtien. Lisäksi talvirengaspakko alkaa joulukuun alussa.

-Jos ei ole luonto meidän puolella, niin ainakin laki on, naureskelee Hämeenlinnassa toimivan Rengas-Vekan liikkeenharjoittaja Pentti Vekka.

Lumi tuo suurimman ruuhkan

Turengissa toimivan Keskipinnan pihassa olivat torstaiaamuna ensimmäiset asiakkaat odottamassa jo aamuseitsemältä, kun rengasmyyjä Markku Lönnqvist saapui työmaalle.

Lönnqvist kehuu autoilijoiden olleen hyvin hereillä, vaikka syksy onkin jatkunut ennätyksellisen leutona. Talvirenkaita on vaihdettu tasaiseen tahtiin viimeisen kolmen viikon ajan. Renkaidenvaihtoon pääsee ilman ajanvarausta, samoin kuin Hattulassa. Rengas-Vekalle voi varata ajan, minkä saakin nyt päivän parin päähän.

-Suurin loppurysäys tulee varmasti siinä vaiheessa, kun lumi tulee. Osa odottaa lunta, Lönnqvist ennakoi.

Leudolla talvella ei nähdä olleen vaikutuksia rengaskauppaan, mitä nyt talvirenkaiden myynti on alkanut tavallista myöhemmin. Bisnekseen tällä ei kuitenkaan nähdä olevan vaikutusta.

-Yleensä jos lokakuu on hiljainen, niin marraskuu sen sitten korjaa, Vekka sanoo.

Keskipinnalla kesärenkaat on myyty käytännössä loppuun, jäljellä on enää muutama sarja.

-Monet ostavat kesärenkaat jo syksyllä, sillä keväällä saattaa olla taas hinnannousupaineita, sanoo Lönnqvist. (HäSa)

Menot