Uutiset

Rengon Jaakon titteli jaettiin tällä kertaa tuplana.

Hämeenlinna

Vuoden 2010 Rengon Jaakko -tunnustuksen saivat tänä vuonna konserteissa kirkon koristelusta luontokukkasin vastanneet Anneli Partio ja Maija Toivonen. Tehtävästä molemmilla on pitkäaikainen kokemus: Toivosella kesäisiä luontokukkaprojekteja on takana kymmenen vuotta ja Partiolla kuusitoista vuotta.

Rengon markkinat ovat kesäinen ystävien kokoontumispaikka, niin tänäkin lauantaina.

-Jaakon markkinat Rengossa on kokoontumispaikka, tänne tulevat niin nykyiset kuin entiset renkolaiset, täällä tapaa tuttuja jopa vuosikymmenten takaa. Niinpä päivästä iso osa kuluu seurustellessa, sanoo syntyperäinen renkolainen Teija Heinonen.

Tuttavien tapaamista korosti myös syntyperäinen renkolainen Antero Niemelä, ja totesi olevansa markkinoilla vakituinen vieras. Tapahtuman tunnelmaa voi hänen mukaan kuvailla leppoisaksi: ”Tänne tullaan hymyssä suin.”

-Yleensä kelitkin suosivat meitä, joten yleisö ja myyjät ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Jaakon markkinoille ovat löytäneet myös kesärenkolaiset. Se puolestaan lisää Rengon tunnettavuutta. Kuntaliitoksen tuomista muutoksista voisi täälläkin olla vielä infopiste, Niemelä vinkkaa.

Rengonraitille keskittyneen markkinamyynnin ohella yleisöä hemmoteltiin lauantaina muun muassa lähetyspuurolla seurakuntatalossa, musiikkihetkillä ja esittelykierroksilla Pyhän Jaakon kirkossa. Illalla luvassa oli vielä markkinatanssit Sotkalinnan lavalla.

Päivän lehti

5.4.2020