Uutiset

Rengon Nummenkylän Kyläpussi lopettaa

Rengon Nummenkylän palvelulinjareitti lakkautetaan loppukesästä. Kyläpussi ei enää kulje Ylimmäisten ja Nummenkylän suunnalla 12. elokuuta jälkeen.

Lakkautuksen syynä on, ettei linjalla ole tämän kevään aikana ollut matkustajia. Viime vuonna matkustajia oli keskimäärin 0,8 henkilöä vuoroa kohti. Nummenkylän reitti ajetaan perjantaisin.

Kaikki kyydit kilpailutettiin

Rengon kyläpussi on osa kuljetussopimusta, joka perustuu kilpailutettuun kuljetusten yhdistelyyn. Samassa yhteydessä kilpailutettiin koulu- ja esikoulukuljetukset sekä ikäihmisten päivätoimintakuljetukset.

Kaupunki on sitoutunut maksamaan yrittäjälle kuukausittain korvauksen sovituista takuukilometreistä, jotka täyttyvät ilman Kyläpussin perjantailiikennöintiäkin. Kaupunki siis maksaa yritykselle toteutuneiden kilometrien mukaan.

Kyläpussin kyyti on tilattava edellisenä päivänä. Nummenkylän linjaa on kuitenkin tänä keväänä ajettu perjantaiaamupäivisin, vaikkei tilauksia ole tullutkaan. Kyse on ollut linjan markkinoinnista, mutta se ei tuonut tulosta. Asiakkaita ei vain ole tullut kyytiin.

– Millään muulla palvelulinjalla vastaavaa ongelmaa ei ole tullut vastaan. Hauholla on ollut yli 20 asiakastakin per vuoro, sanoo joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio.

– Nummenkylän kyläyhdistys oli aktiivinen markkinoinnissa palvelulinjan aloittaessa toissa vuonna, mutta tarvetta vain ei taida olla tälle palvelulle, ja siksi se on tullut tiensä päähän.

Koulukyydit käytettävissä

Nummenkylän ja Ylimmäisten asukkaiden asiointimahdollisuus säilyy Kyläpussin lakkautuksesta huolimatta, sillä kyläläisillä on mahdollisuus käyttää koululaisvuoroja. Niihin pääsee kyytiin kuka tahansa tilaamalla kyydin etukäteen.

Kyläpussi palvelee kesän jälkeenkin edelleen normaalisti Rengon Lauttiankulman, Kaloisten ja Vehmaisten reitillä sekä Kalvolassa, Lammilla, Hauholla ja Tuuloksessa. Kyläpussin kyyti maksaa 2,50 euroa. (HäSa)