Uutiset

Rengon rallikisa ajetaan legendaarisilla rallipoluilla

Ahveniston Autourheilijat järjestää tammikuun 21. päivänä Hämeenlinnassa Rengon JM-Putki -rallin. Uudella rallilla herätellään hämeenlinnalaisia ralliperinteitä uudelleen eloon.

Ralli on Ralli Historic Rally Trophyn, Air cooled VW Rally Seriesin ja BMW Xtreme -sarjan kauden avauskisa. Mukana on myös Historic Regularity Rally Trophy eli tasanopeuskilpailu, luokkia nuottimiehille ja uutuutena vakiorenkailla kilpailtava Sladi-rallisarja.

Rengon JM-Putki -ralli ajetaan legendaarisilla rallipoluilla, ja kilpailu tarjoaa osallistujille erittäin haastavat ja vaihtelevat erikoiskokeet. Mukana on myös ennen ajamattomia kilometrejä. Reitti on kokonaispituudeltaan 113 kilometriä, josta ek-kilometrejä on 56.

– Nyt näyttää todella hyvältä. Pohjatyöt reitillä saatiin tehtyä oikeaan aikaan ja reitti on nyt sen mukaisessa kunnossa. Teräsjäätä on viitisen senttiä koko tien leveydeltä. Tällainen sahaava keli on ollut mitä parhain jäisen pohjan muodostumisen kannalta, sanoo Rengon rallin reittijohtaja Jouni Heikkilä.

Kilpailujohtaja Juha Karisto puolestaan kertoo, että näpsäkän kilpailun luonteesta huolimatta on saatu aikaan monipuolinen paketti alueen rallipoluista.

– Reitiltä löytyy varmasti haasteensa jokaiselle luokalle, Karisto lupaa.

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic