fbpx
Uutiset

Renko-Seura teki ostotarjouksen Haapamäen koulusta

Renko-Seura on tehnyt Hämeenlinnan kaupungille ostotarjouksen Haapamäen koulusta ja sen naapurikiinteistöstä Ihamäen tilasta. Seura on valmis maksamaan kiinteistöistä nimelliset sata euroa.

Asioiden valmistelu on seurassa kuitenkin vielä kesken. Renko-Seuran puheenjohtaja Antti Leinikka korostaa, että lopullinen ostopäätös on tehtävä seuran vuosikokouksessa.


Ruokojärven sauna myytävä ensin

-Lisäksi on selvää, että seura ei voi ostaa Haapamäkeä ennen kuin se on myynyt Ruokojärven kiinteistönsä, sillä niitä rahoja tarvitaan Haapamäen kunnostukseen, Leinikka painottaa.

Ruokojärven rantasaunakiinteistö on myytävä Leinikan takia siksikin, ettei Renko-Seuran jo ikääntynyt väki jaksa enää huolehtia sen ylläpidosta. Saunarakennus tarvitsisi myös remontin, eikä seuralla ole Leinikan mukaan sellaiseen mitenkään varaa.

-Sinne menisi hetkessä rahaa enemmän kuin sieltä tulee.

Aikataulu on vielä avoin, sillä Ruokojärven kiinteistöä ei voi ryhtyä kaupittelemaan ennen kaavamuutosta.

Kaavamuutos tarvitaan sen vuoksi, että renkolaiset toivovat, että alueella säilyy kaikkien käytössä oleva venevalkama ja uimaranta. Kiinteistö on tarkoitus lohkoa kolmeen osaan.

Näin alueelle tulisi matkailuyritystarkoitukseen kaavoitettava rantatontti, jonka Renko-Seura myisi eteenpäin. Tontille mahtuisi kaksi sadan neliön mökkiä.

Venevalkama-uimaranta-alueen seura myisi kaupungille. Tarkoitus on, että kaupunki pitäisi aluetta kunnossa, vaikkei sinne ole tarkoitus perustaa mitään virallista uimarantaa.

Kolmannen lohkon muodostaisi metsäalue, jonka seura voisi myydä kaupungille.


Kaavamuutokseen menisi vuosi

Hämeenlinnan yleiskaavapäällikkö Aimo Huhdanmäki sanoo, että Ruokojärven kiinteistön kaavoitus yhdistetään muihin pieniin yleiskaavamuutoksiin, jotka käsitellään sitten yhdessä.

-Muutosten valmistelu on tarkoitus aloittaa pian. Niissä menee vuosi.

Antti Leinikka sanoo, että ennen lopullista ostopäätöstä Renko-Seuran on selvitettävä myös, mitä Haapamäen ylläpito ja remontoiminen tulee maksamaan.

Renko-Seura haluaa ostaa Haapamäen ja Ihamäen kiinteistöt, jotta renkolaisilla yhdistyksillä säilyisi tulevaisuudessakin kokoontumistiloja.

Haapamäen koululla järjestetään myös Vanajaveden opiston tunteja, ja tätä yhteistyötä on Leinikan mukaan tarkoitus jatkaa senkin jälkeen, kun Haapamäki on Renko-Seuran hallussa.

-Tiloja vuokraamalla seura saisi varoja Haapamäen kiinteistön ylläpitoon, Leinikka sanoo.

Mikäli Renko-Seura ei osta Haapamäen ja Ihamäen kiinteistöjä, kaupunki laittaa ne yleiseen myyntiin samaan tapaan kuin kaikki muutkin kiinteistöt, joille sillä ei ole omaa käyttöä. (HäSa)

Menot