Uutiset

Rennoin ottein pisteille

HPK palasi tiistaina yhdentoista päivän olympiatauolta pirteästi. Se pelasi vierasottelussa Kuopiossa juuri niin kuin käytännössä mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneen joukkueen pitääkin – rennosti ja iloisesti. Kerho vei pisteet KalPalta maalein 4–0 (3–0, 0–0, 1–0).

Kerho ratkaisi tiistain jääkiekkoliigan ottelun KalPaa vastaan käytännössä jo avauserässä tekemällä kolme maalia. Ensin Teemu Rinkinen vei vieraat johtoon Otto Paajasen ja Antti Bruunin syötöstä. Sitten oli Paajasen vuoro osua Rinkisen ja Bruunin syötöstä, ja lopulta Bruun viimeisteli erän kolmannen tehopisteensä ylivoimalla Juha Kiilholman ja Joonas Vihkon syötöstä.

Paajanen nauttii kiekosta

Kerhon nelosvitjassa mainiosti Rinkisen ja Juha Koiviston kanssa pelannut Paajanen oli tyytyväinen voittoon

– Pidimme tauolla vähän lomaa, ja nyt meillä oli rento fiilis pelata. Aika monella oli varmaan hauska pelata tänään, Paajanen sanoi.

Hänen mukaansa HPK:n ei kannata miettiä sarjatilannetta lainkaan.

– Totta kai haluaisimme pelata pelejä sillä tavalla, että olisimme lähempänä viivaa. Ei sitä pidä kuitenkaan miettiä, vaan menemme päivän kerrallaan ja yritämme nauttia jääkiekosta sen aikaa mitä kautta on jäljellä. Katsotaan, mitä se tuo sen jälkeen tulokseksi, Paajanen sanoi.

Paajanen nosti tehopisteensä tällä kaudella kolmeentoista (5+8).

– Meillä meni ihan hyvin varsinkin ensimmäisessä erässä. Ketjussa oli hauska pelata ja saimme pisteitäkin aikaiseksi. Maalin tekeminen on aina kivaa. Ei niitä ole liikaa tullut tehtyä, keskushyökkääjä muistutti.

HPK:n viimeisen osuman teki päätöserässä Tuomas Vänttinen.

Ei helppo tilanne

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen muistutti, että viime ajat ovat olleet melkoista myllerrystä.

– Olemme pitäneet palavereita ja keskustelleet tilanteesta paljon. Harjoitusviikko oli kuitenkin ihan onnistunut ja tulimme tauon jälkeen terävästi. Siihen olen oikein tyytyväinen. Varsinkin ensimmäinen erä oli aivan loistavaa. Maalipaikat veimme sen aikana 71. Hieno juttu, että nyt löytyy vastuunkantoa leveältä rintamalta. Kaikki on mahdollista, kun teemme asiat hyvin, Arvonen sanoi.

Ville Viitaluoman ja Jere Sallinen lähtö Ruotsiin ja Örebrohon viime perjantaina ei ollut joukkueelle helppo tilanne.

– Olihan se vaikea paikka, se on ihan selvä. Kaksi johtavaa pelaajaa lähti pois, mutta se antaa muille mahdollisuuden nousta johtaviksi pelaajiksi. Se on hyvä juttu, päävalmentaja sanoi.

Saros nollan päässä Heleniuksesta

HPK:n maalivahti Juuse Saros torjui Kuopiossa kauden kuudennen nollapelinsä. Hän tarvitsi siihen 18 torjuntaa, ja vaikka hämeenlinnalaisvieraat olivatkin ottelussa selvästi parempia, tarvitsi nuorten MM-kultavahdin venyä loppupuolella ihan laadukkaisiin torjuntoihin.

Saros on enää yhden nollapelin päässä tulokasmaalivahtien nollapeliennätyksestä. Riku Helenius torjui JYPissä mestaruuskaudella 20112012 seitsemän kertaa kaikki laukaukset. KalPa-ottelun nollapelillä Saros nousi jakamaan kakkossijaa HPK:ssa KHL-vahdiksi nousseen Teemu Lassilan kanssa. Lassila torjui omalla tulokaskaudellaan 20022003 TPS:n paidassa kuusi nollapeliä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020