Uutiset

Retsille mieluinen jatkaja

Kauppias Reijo Riihimäen työhuoneessa vallitsee iloisen riehakas tunnelma, kun ovesta astuu sisään Jouni Monto. Hän aloittaa Tiiriön Citymarketin kauppiaana, kun Riihimäki jättäytyy muiden bisnestensä pariin vuodenvaihteessa.

– Olen todella iloinen asiakkaitteni ja itseni puolesta, että Jouni tuli kauppiaaksi. Hänellä on pitkä kokemus alalta.
Riihimäki tietää mistä puhuu. He ovat Monton kanssa pitkäaikaisia ystäviä. Heillä on myös yhteinen kimppamökki.

Molemmilla kauppiailla tausta on hyvin samankaltainen. He ovat kasvaneet aikuisiksi kaupan tiskin takana. Riihimäki aloitti lähes rippikouluikäisenä veljensä kaupassa. Heti aikuisikään päästyään hän ryhtyi itsenäiseksi kauppiaaksi. Tiiriön Citymarket on kahdeksas hänen vetämänsä ruokakauppa.

Monto piti aikoinaan markettia Idänpäässä, joten kaupantekoon Hämeenlinnassa on hyvä tuntuma. Hämeenlinnaan hän tulee Riihimäen Citymarketista.

Reijo Riihimäki on kaupan lisäksi toiminut vahvasti myös muissa bisneksissä. Pääpaino on vuodenvaihteen jälkeen bisneksiä itsekkäämpi.

– Mulle on hankittu oikein henkilökohtainen kuntovalmentaja. Tiukassa ohjauksessa pitäisi kunto kohota ja paino pudota.

Jouni Monton mielestä kauppiaaksi Tiiriöön on helppo tulla. Asiakaskunta on vakaata ja kaupan maine hyvä. Reijo Riihimäki kertoi jo puolitoista vuotta sitten, että hän voisi tehdä viisikymppisenä jotain muuta. Silloin Montolle syntyi ajatus Hämeenlinnaan tulosta. (HäSa)

Lue kauppiaista lisää perjantain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

7.6.2020