Uutiset

Reviirikiistasta päästävä pikaisesti

Työministeriön politiikkaosaston johtaja Mervi Virtanen toi selvin sanoin esille ministeriönsä ja sisäministeriön reviirikiistan, joka koskee maahanmuuttoasioiden käsittelyä.

Kaksi demariministeriä, työministeri Tarja Filatov ja sisäministeri Kari Rajamäki yrittivät tyynnytellä myrskyä. He vakuuttavat yhteistyön toimivan, mikä on kuitenkin valitettavan tuttua, tyhjää puhetta.

Hyssyttely ei auta, kun systeemi vuotaa ja maahantulijoiden valvontaa kavahdetaan housut kintuissa jonkin sortin ”poliisivaltion” pelossa.

Vastaanottokeskuksista lähtee joukoittain turvapaikanhakijoita ilman että viranomaisilla tai kenelläkään muullakaan on hajuakaan mihin he päätyvät. Kuluneen vuoden aikana vastaanottokeskuksista on ”kadonnut” 1 100 ihmistä.

Poliisi on voimaton, koska turvapaikanhakijat ovat vapaita liikkumaan.

Kuka on valmis kirkkain silmin väittämään, että lapset tulevat maahan ja poistuvat pelkästään omasta vapaasta tahdostaan ja halustaan?

Vastaanottokeskuksilla ei ole mahdollisuuksia valvontaan ja työministeriö pesee kätensä ja peräänkuuluttaa yhteistyötä, josta politiikkaosaston johtajan Mervi Virtasen haastattelu Helsingin Sanomissa antaa onnettoman ja ilmeisen rehellisen kuvan.

Virtasen mukaan Oravaisten vastaanottokeskuksesta kadonneet kiinalaistytytöt saattoivat olla ihmiskaupan uhreja. Saattoivat!? Jos näin vakava asia otetaan esille, pitää siitä olla varmaa tietoa ja sen jälkeen pitää ryhtyä ripeisiin toimiin, jotta asia selvitetään ja toiminta kitketään.

Sisäministeri Kari Rajamäki on esittänyt ulkomaalaishallinnon keskittämistä ministeriöönsä. Hänen mielipiteensä on vihdoin syytä ottaa vakavasti. Reviirikiista ei palvele ketään, kaikkein vähiten turvapaikanhakijoita.

Jos työministeriö tyytyy hymistelemään ja ihmettelemään avuttomuuttaan, on reviirit tehtävä kerralla selviksi. Asia on pikimiten sovittava Matti Vanhasen (kesk.) hallituksessa.

Mitä ihmettä maahanmuuttopolitiikka ylipäätään tekee työministeriön alaisuudessa? Työllisyydessä luulisi olevan riittämiin työsarkaa.

Työministeri Tarja Filatovin mukaan Suomelta vaaditaan aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa, joka vastaa työvoiman tarpeeseen. Selitys kumisee tyhjyyttään. Turvapaikanhakijoista ei ole ikinä työvoimapulan paikkaajiksi.

On Suomelle kaikin tavoin kunniaksi, että turvapaikanhakijoiden kuten muidenkin maahan tulevien asioita hoidetaan tehokkaasti ja ilman epäselvyyksiä.

Järjestelmän porsaanreikiä on ihmetelty jo riittävästi. On tullut aika tukkia ne.

On turhanaikaista pelätä, että turvapaikanhakijoiden oikeuksista huolehtiminen olisi vihamielistä ulkomaalaispolitikkaa. Turvapaikkaahan he Suomesta hakevat. On siten melkoisen nurinkurista, jos heidän turvallisuudestaan ei saa huolehtia.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic