Uutiset

Riemu repesi jatkoajalla

Iittala-hallissa oli pitkästä aikaa vanha kunnon tunnelma, kun FT Steelers otti tärkeän voiton salibandyn Divarissa. Timo Johansson (1+1) huudatti yli 400 kotikatsojaa jatkoajalla laukomalla Risto Parikan syötöstä 7–6 (2–3, 2–3, 2–0, 1–0) -voittomaalin espoolaisen Indiansin verkkoon.

Johansson pääsi kokeilemaan jatkoajan ylivoimalla kaksi kertaa aiemminkin Marek Öigen ohittamista, mutta espoolaisten maalivahti pystyi torjumaan. Kolmannella kerralla maalivahti ei enää eteen ehtinyt.

– Itse asiassa minulla meni tänään yhdeksäs paikka maaliin. Minulla oli läpiajokin, mutta se meni kairautiomaisesti nurkkaan. Jatkoajan ylivoimalla oli kaksi paikkaa, mutta onneksi kolmas meni. Yhden pelin apina lähti niskasta. Mutta kyllä minulle hyvä tontti pelattiinkin, Johansson kävi läpi ottelun ratkaisua.

Kaikesta näki ottelun jälkeen, että voitto teki kotijoukkueelle hyvää.

– Indians antoi kovan vastuksen, ja olimme alussa vaikeuksissa. Hieno nähdä vaikean alkukauden jälkeen joukkueen nousevan kolmen maalin takaa. Ei voi olla kuin tyytyväinen, ja kun muita pelaajia katselee, on kaikilla hymy korvissa. Siistiä, hehkutti Johansson.

Indians alussa parempi

Kotijoukkueen sankari oli oikeassa. Hyvän alkukauden pelannut Indians oli ottelun ensimmäiset kaksi erää parempi joukkue. Se johti kahteen otteeseen kolmella maalilla ja kontrolloi ottelua. Kolmannessa erässä osat kuitenkin vaihtuivat täysin. Steelers pelasi vahvasti ja toisaalta vierasjoukkue passivoitui – oli se sitten tietoinen valinta tai Steelersin pakottamaa.

– Juoksimme ehkä jo liikaa kahdessa ensimmäisessä erässä. Meillä oli kaikki energia jaloissa, eikä yhtään aivoissa. Jalat määräilivät, mihin mennään. Toisella erätauolle rauhoituimme ja aloimme pelata omaa peliä. Salibandyssa tuollainen johto ei ole yhtään mitään, laitahyökkääjä muistutti.

Johanssonin lisäksi kotijoukkueesta onnistuivat maalinteossa Elias Juppala, Iiro Nurminen (1+1), Ville Neitola, Tuomas Mikkola, Miiro Maunula ja 6–6-tasoituksen ajassa 56.08 iskenyt Sami Saarinen.

Pelaamattomuus näkyi

Steelersilla oli takana pitkä tauko peleistä ja se näkyi päävalmentaja Petri Kemppaisen mielestä alkupelin aikana.

– Emme olleet yhtään samalla tasolla kahdessa ensimmäisessä erässä kuin viikon harjoituksissa. Luulin ettei pelaamattomuus näy, mutta kyllä se näkyi, vaikka kuinka yritimme harjoituksissa pelata. Se on kuitenkin ihan eri juttu pelata omia kuin vastustajaa vastaan, Kemppainen analysoi.

Kemppainen nosti joukkueestaan esiin maalivahti Juha Jokisen, joka torjui kahdessa ensimmäisessä erässä 28 kertaa. Yhteensä torjuntoja kertyi 42. Se on salibandyssa melkoisen kova lukema.

– Kolmas erä oli jo meidän. Maalivahtimme otti toisessa erässä seitsemäntoista torjuntaa. Joskus raati voisi huomioida sellaisenkin.

Steelersin karvauspeliin Kemppainen ei ollut tyytyväinen.

– Siihen pitää keksiä jotain. Ylipelaamme siinä jotenkin, jonka takia vastustaja saa pahoja vastahyökkäyksiä. Pistetään se tällä kertaa pelaamattomuuden piikkiin.

Kemppainen uskoi, että pelin hallinnan siirtyminen kolmannessa erässä kotijoukkueelle johtui sekä Steelersin parantamisesta että Indiansin pelin tason laskusta.

– Vastustajalla oli lauantaina ottelu ja vaikka se hakkasikin pelissä kahdeksantoista maalia, oli se kuitenkin 60 minuuttia peliä. Lisäksi me nostimme pelitempoa kolmanteen erään. Sen takia peli siirtyi meille, Kemppainen arvioi.

Steelers jatkaa pelejään ensi lauantaina, kun se kohtaa Kanta-Hämeen herruusottelussa vieraissa forssalaisen FoSun. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

6.4.2020